EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ocak 2011 23:48

Rize de Aile Hayatı Konulu Konferans

Rize de Aile Hayatı Konulu Konferans

Rize İl Müftülüğünden Aile İrşad Bürosundan Hz. Peygamber (sav)’in Aile Hayatı Konulu Konferans

Rize İl Müftülüğü Aile İrşad Bürosu tarafından hanımları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen aylık konferans 27 Ocak 2011 Perşembe günü İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Konferans Fener Çaykur Kız Kuran Kursu Geçici Öğreticisi Eda Bakır’ın tilavetiyle başladı. Akabinde İl Vaizesi Sümeyra AVCI, mutlu bir yuva için peygamber efendimizin aile yaşantısından çeşitli örnekler verdi. “Efendimizde mükemmel bir eş modeli vardır. Erkekler, peygamberimizi örnek alsalar onların da yuvaları Hane-i Saadet gibi olur” diyen Sümeyra AVCI, Allah Rasülünün ev işlerinde hanımlarına yardım ettiğine, süt sağıp ev süpürdüğüne hatta söküklerini bile kendi diktiğine değindi.

Konferansın ikinci bölümüne geçmeden evvel Bıldırcın Kız Kur’an Kursu talebeleri tarafından ilahiler seslendirildi.

İkinci bölümde İl Vaizesi Zeynep SELİM, Hz. Peygamberin hayatında çocuk eğitimine değindi. Özellikle anne ve babaların evlatlarına, daha doğmadan dua etmeleri gerektiğini söyleyen Zeynep SELİM, Kur’an’ı Kerim’den Hz. İbrahim’in hayırlı evlat için yaptığı duayı örnek verdi.

Allah Rasülünün çocuk eğitiminden örneklerin sunulduğu konferans, Aile İrşad Bürosu tarafından düzenlenen Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu kursiyerlerine bitirme belgelerinin verilmesiyle son buldu.