GÜNCEL Haber Girişi : 11 Haziran 2009 00:34

Rinteln de Bölge Toplantısı Yapıldı

Rinteln de Bölge Toplantısı Yapıldı

Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği Hannover bölge toplantısı Rinteln Mevlana Camii,nde ataşemiz  sn Seyfi Bozkuş başkanlığında yapıldı.Ditib genel sekreteri olan sn Dr Ali İhsan Ünlü de de katıldığı toplantıya on sekiz cemiyetimizin din  görevlileri ve başkanları ile yöneticileri de katıldı. Toplantıda  Hannoverde yapılan kutlu doğum etkinlikleri ile gelecek sene yapılacak etkinlikler ve 2009 Hac organizasyonu konuşuldu.

Hannoverden Hacca gidecek vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde Hac yapabilmelerini ve sorunların nasıl çözülebileceği konusunda açıklama yapan   Seyfi Bozkuş  vatandaşlarımızın müstakil Hacca yönlendirilmesi gerekli olduğunu söyledi.
 

Hannover,in çeşitli camilerinde yapılacak Hac seminerine hacı adaylarının katılmasının önemini vurguladığı toplantıda Almanya daki Türk gençlerinin Türkiye de ilahiyat  okumasının önemine değinildi.Bu konuda din görevlilerine ve  velilere çok işlerin  düştüğü gençlerin bu konuya teşvik edilmesi  gerekliliğinin önemine vurgu yapıldı.