EKONOMİ Haber Girişi : 17 Aralık 2008 21:12

Restore Edilen 3 Bin Yıllık Mescit Ocakta Ziyarete Açılacak

Restore Edilen 3 Bin Yıllık Mescit Ocakta Ziyarete Açılacak
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaklaşık 3 bin yıl önce mescit olarak kullanıldığı belirtilen tarihi yapıda başlatılan restore çalışmalarında sona yaklaşıldı. Alanya Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmasının ocak ayının sonlarında tamamlanacağı bildirildi. Mescit, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilebilecek.
 
 Vakıflar Genel Müdürlüğü ile irtibata geçen Alanya Belediyesi, bir süre önce Tophane Mahallesi ve Kale bölgesindeki tarihi yapıların restorasyonuyla ilgili çalışma başlatmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden izin alarak protokol imzalayan belediye, tarihi mescit için rölöve - restorasyon projeleri hazırlamıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün projelere onay vermesiyle mescidin içi ve dışı kendine özgü yapısı bozulmadan yeniden inşa ediliyor. 
 

 

 Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, kent içinde bulunan tarihi yapıları restore ederek turizme kazandırma amacında olduklarını dile getirdi. Sipahioğlu, "Tarih kokan yapıların onarılması için sık sık vakıf yetkilileri ile görüşüyoruz. Son yapmış olduğumuz görüşmemizde, eskiden mescit olarak kullanılan yapıyı restore etmek için izin almıştık. Bununla ilgili olarak yetkililerle protokol imzalamıştık. Hazırladığımız projemiz uygun görülmüştü ve biz de belediye olarak tarihi yapıda çalışmalarımıza başlamıştık. Bölgemizde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait yapılarda çalışma yapmadan önce izin almak zorunda kalıyoruz. Bu da işlerin uzamasına neden oluyor." dedi.