EKONOMİ Haber Girişi : 21 Nisan 2011 10:54

Pülümürde Kutlu Doğum Coşkusu

Pülümürde Kutlu Doğum Coşkusu

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde İlçe Müftülüğünce bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Kaymakamımız Sayın Mustafa Ünver BÖKE, Belediye Başkan Vekili Bedri SARIPINAR, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Akif AKKILIÇ daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlarımızın  katılımıyla saat 11.00’da Gazi Lisesi konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşımız  ile başladı.

Program, Pertek Merkez Camii İmam-Hatip-i Hıdır OLÇAŞ’IN Kur’ân-ı Kerîm tilâvetiyle devam etti. İlçe Müftüsü Dr. Mehmet MALKOÇ, açılış konuşmasında “Ehl-i Beyt’te Merhamet Eğitimi” konulu konferansa yoğun ilgi gösteren Pülümürlü vatandaşlara teşekkür ederek merhametin hayatımızdaki önemini vurguladı.

Programın devamında Tunceli Cem Evi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber YURT selamlama konuşmasında Hz. Peygamberin doğumunun önemine işaret etti. Akabinde Dede Rıza AYDIN selamlama konuşması yaptı. Ardından Tunceli Cem Evi Temsilcisi Doğukan BULUT, Hz. Peygamberin doğumunu konu alan deyişler sundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlyas ÜZÜM,  “Ehl-i Beyt’te Merhamet Eğitimi” konulu bir konferans verdi. Sunumunda merhametin kaynağının Allah(cc) olduğunu ve bunun Kur’ân-ı Kerîm, Hz. Peygamber ve onun Ehl-i Beyt’i vasıtasıyla yeryüzüne dağıldığını söyleyerek bireysel ve toplumsal açıdan merhamete olan ihtiyacımızın gereğine vurgu yaptı.

Konferansın ardından tüm halka Kutlu Doğum Yemeği ikram edildi. İkramın ardından programa katılanlara Hünkâr Hacı Bektâş-ı Veli’nin “Makalât” adlı eseri tüm vatandaşlara hediye edildi.

            Pülümürlüler ilçelerinde Kutlu Doğum sevincini yaşatan İlçe Müftüsü Dr. Mehmet MALKOÇ’un şahsında Müftülük Personeline teşekkür ettiler ve bu tür etkinliklerin devamını istediler.

İlçe Müftüsü Dr. Mehmet MALKOÇ, Pülümür’ün birliğine, dirliğine ve iriliğine olan katkılarından dolayı Tunceli Cem Evi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber YURT, Tunceli Cem Evi Temsilcisi Doğukan BULUT ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlyas ÜZÜM teşekkür etti. Ayrıca Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin organizasyonunda ve planlanmasında kendilerine maddi manevi destek olan Kaymakamımız Sayın Mustafa Ünver BÖKE’ye teşekkürlerini sundu