GÜNCEL Haber Girişi : 28 Ekim 2017 11:56

Prof. Dr. Hasan Türkez'den Bor Biyolojisi Konferansı

Prof. Dr. Hasan Türkez'den Bor Biyolojisi Konferansı
Türkez'in "Bor Biyolojisi ve İnsan Sağlığı İlişkisi" konulu konferansı akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli meslek grubundan oluşan dinleyicilerin yoğun katılımı ile yeniden başladı.
Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cuma Günü Konferansları Erzurum Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez'in "Bor Biyolojisi ve İnsan Sağlığı İlişkisi" konulu konferansı akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli meslek grubundan oluşan dinleyicilerin yoğun katılımı ile yeniden başladı. 
Konferansında borun ülkemiz için önemine değinen Prof. Dr. Türkez bor bileşiklerinin günümüzde tarımdan kozmetiğe, uzay ve havacılık sanayinden enerji sektörüne, malzeme ve metalürji alanından sağlık uygulamalarına varan geniş bir yelpazede 500'e yakın endüstri alanında kullanılmakta olduğunu vurguladı.
Dinleyicilere diyet yoluyla alınan borun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini anlatan Prof. Dr. Türkez bor toksisitesi üzerine bazı Avrupa Birliği kuruluşlarınca yürütülen haksız ve bilimsellikten uzak karalamalara karşı izlenmesi gereken yol haritası hakkında değerlendirmeler yaptı.
Borun en fazla badem, kuru üzüm, üzüm yaprağı, kuru erik, elma, avokado, şeftali, nohut, brokoli, ayva, fındık ve bal gibi besinlerde yer aldığını belirten Türkez, sağlıklı ve dengeli beslenerek vücuda gerekli bor miktarının alınması halinde bireyin mikrobiyal enfeksiyonlardan korunacağını, bağışıklık sisteminin güçleneceğini, vücudun toksinlerden arıtılmasının kolaylaşacağını, eklem ve kemik hastalıklarının yanı sıra kanser ve obezite ile de alakalı risklerin oluşmayacağını ayrıca sindirim, kan ve beyin fonksiyonlarının gelişeceği konusunda bilimsel kanıtlar sundu.
Konferansın sonunda dinleyicilerin sorularına yanıt veren Prof. Dr. Hasan Türkez'e konferansa katılımı nedeniyle teşekkür plaketi sunuldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.