GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mayıs 2014 11:06

Pos tefecilik!

Pos tefecilik!

Paralelci polisler bağış yapmayan kuyumculara  sahte tutanakla kumpas kurmuşlar... 

ERZURUM’DA  paralel yapıya bağış yapmayan kuyumculara sahte tutanakla kumpas kuran paralelci polislere soruşturma açıldı. Emniyet başmüfettişleri büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Erzurum’da pos makinesi üzerinden tefecilik yaban kimi kuyumcular,  tefecilik suçu işlemesine rağmen yaptıkları bağış oranına göre korunup kollanırken, kimi kuyumcular da sırf bağış  yapmadıkları için soluğu ağır cezada aldı. 

EMNİYET Genel Müdürlüğü, 17 Aralık yargı darbe girişiminden sonra ortaya çıkan gerçeklerin üzerine gitmeye başladı. Buna göre Erzurum’da pos makinesi üzerinden tefecilik yapan tüm kuyumcular mercek altına alındı. Soruşturma sonunda ortaya çıkan gerçek tüyler ürpetti: Polis paralel yapıya bağış yapan kuyumcuyu aklamış, bağış yapmayanı "tefeci" diye ağır cezalık etmiş. Paralelci polislerin pos tefeciliği yapan kuyumculara dönük yürüttüğü operasyonda, hukuk dışına çıktığı ve sahte delil ürettiği anlaşıldı. Paralel yapı için şaşırılmayacak bir durum olan bu sahtecilik  Erzurum’da büyük bir skandalın ortaya  çıkmasına yol açtı. 

Üç yılda tam 15 milyon götürmüş!

ERZURUM’DA vurgunların en büyüğü otomotiv sektöründe yaşanmış. Aslında adam paralelci filan değil adam kelimenin tam anlamıyla bir eyyamcı... Fakat görmüş ki bu ülkede eyyamcı da olsan  vurguncu da önce sırtını dayayacağın sağlam bir dağın olmalı...O da öyle yapmış.  Milletin sırtından ama devletin kasasından çalacağı paraları istiflemeden önce gitmiş kendisine iyi avukat, iyi savcı ve iyi bir hakim tutmuş ve başlamış soyguna... Misal; 40 bin liraya sattığı otomobile 20 bin lira fatura kesmiş! Soyduğu yer, devlet...

YAŞI çok genç ama öyle bir uyanık ki son üç yıl içinde sattığı toplam bin 200 arabada devlete attığı kazığın miktarı: 15 milyon... Beyimiz havuzlu gökdelende oturuyor, en önemli markaların mümessilliğini yapıyor, misal Antalya’da şarkıcı bir karıya Erzurum  bayisi olarak otomobil hediye ediyor. Hakkında onlarca y üzlerce şikâyet olmasına  rağmen nasıl olmuşsa olmuiş, 17 Aralık’tan önce tüm bunlardan yırtmış. Ya savcı beraatini istemiş, ya da hakim beraat  ettirmiş.Yaptıkları bini aşmıştı ama adliyede arkası sağlamdı. Çünkü ortada büyük rant vardı.