GÜNDEM Haber Girişi : 08 Haziran 2017 18:14

Polisten dilenci operasyonu

Polisten dilenci operasyonu
Erzurum'a diğer kentlerden gelerek Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, insanların iyi niyetini su istimal ediyor.

Erzurum'a diğer kentlerden gelerek Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, insanların iyi niyetini su istimal ediyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'da vatandaşların iyi niyetini su istimal eden dilenciler, il dışına çıkarılmasına rağmen, günün erken saatlerinden itibaren Cumhuriyet Caddesi ve Cami önlerinde vatandaşı aldatmak için değişik kıyafetlere bürünüyorlar.

Şehrin çeşitli yerlerinde dilencilik yapan şahıslar bugün polis ekipleri tarafından toplandı. Kadınlar ve çocuklardan oluşan dilenci grubu kendilerine engel olmaya çalışan polislere direndi. Dilencilere Kabahatlar Kanununa göre 91 lira cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Yetkililer, polis ve zabıtalara yakalanmak istemeyen dilencilerin, gün içinde sürekli yer değiştirdiğini dilencilerden bazıları da para almak için sağlık sorunlarını ve fiziki engellerini kullandığını belirtirken, yapılan denetimlerde yakalanan istismarcıların otobüslere bindirilerek il dışına gönderildiği belirtildi. Yetkililer şüphelendikleri istismarcıların 155 polis veya 153 numaralı zabıta hattına ihbarda bulunulmasını uyardılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.