GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mayıs 2015 08:34

Pirinkayalar Geçidi cazibe merkezi oluyor

Pirinkayalar Geçidi cazibe merkezi oluyor
Her yıl ölümlü kazalarla gündeme gelen Erzurum-Artvin karayolundaki Pirinkayalar Geçidi uygulanacak proje ile cazibe alanı olacak.
ERZURUM'UN önemli turistik merkezlerinden Uzundere'ye yeni bir cazibe merkezi kazandırılıyor. Belediye ve kaymakamlığın ortaklaşa hazırladığı proje ile ölüm yolu olarak adlandırılan Pirinkayalar Geçidi tünele alınacak mevcut kullanılan yol isi bisiklet ve yürüyüş yolu olarak kullanılacak. Şimdiye kadar çok sayıda taşıtın göle düşmesi sonucu ölümlü kazaların yaşandığına dikkati çeken Başkan Özsoy, Pirinkayalar Mevkii'ni bir cazibe alanına dönüştürmeye kararlı olduklarını bildirdi.
 TORTUM Göl ve şelalesinin bulunduğu vadide Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Tortum Şelalesi'ne seyir plato ve terasları, amfi tiyatro, eğitim oteli, macera parkı, doğa sporları merkezi, Yedi Göller'e yürüyüş yolu da yapılacağını açıkladı. Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ise suda yüzen bir platform oluşturulacağını, teknelerle gölün karşı yakasına gidileceğini belirterek "Sıradışı çılgın proje, Erzurum'un Karadeniz'e açılan kapısı olacak" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.