EĞİTİM Haber Girişi : 20 Aralık 2023 10:17

PIKTES Projesi masaya yatırıldı

PIKTES Projesi masaya yatırıldı
PIKTES+ kapsamında İl Koordinasyon Ekipleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten’in de katılımıyla Erzurum Aziziye Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde başladı.

Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES+) kapsamında İl Koordinasyon Ekipleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten’in de katılımıyla Erzurum Aziziye Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde başladı.

Avrupa Birliği’nin finansman desteğiyle, Milli Eğitim Bakanlığı - Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ‘Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi/PIKTES Plus kapsamında birincisi gerçekleştirilen ‘İl Koordinasyon Ekipleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’na; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Celile Eren Ökten, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Genel Müdürü Cengiz Mete, Daire Başkanı/ PIKTES Proje Direktörü Cihan Kıvanç, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, PIKTES Direktör Yardımcıları Doğan Onur Köksal, Mesut Boyraz ve PIKTES İl Koordinatörleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, bu toplantının Erzurum’da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek toplantının hayırlı ve verimli geçmesini temenni etti. PIKTES Proje Direktörü/Daire Başkanı Cihan Kıvanç’da yaptığı konuşmada, PIKTES kapsamında yapılan çalışmalar ve geleceğe yönelik hedeflere ilişkin bilgi verdi.

Programın açılışında konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ise proje paydaşları ile bir araya gelerek öğrencilere sunulan eğitimin kalitesinin artırılması, farklı görüş ve önerileri dikkate alarak faaliyetlerdeki verimliliğin en üst seviyeye ulaştırılmasının amaçlandığını vurguladı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten yaptığı konuşmada Türkiye’de göçmen eğitimi alanında proje faaliyetlerinin önemine değinerek alanda çalışan il koordinasyon ekipleri ve çok değerli öğretmenlerimizin katkılarıyla bu faaliyetlerin çocuklara ulaşabildiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Proje Direktör Yardımcısı Doğan Onur Köksal tarafından PIKTES Plus’ın mevcut durumu ve geleceğe yönelik faaliyetlerine yönelik yapılan sunumla devam eden toplantı 18-19 Aralık 2023 tarihlerinde Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde İl Koordinatörlerinin sunumu, bilgi ve tecrübe paylaşımları ve Proje Direktörü/Daire Başkanı Cihan Kıvanç’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.