EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2011 11:12

peygamberimiz ve merhamet konulu konferansa büyük ilgi

peygamberimiz ve merhamet konulu konferansa büyük ilgi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri doğrultusunda Öğretmenevinde düzenlenen konferansta konuşan İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, sevgili peygamberimizin (s.a.v.) kendisine haksızlık eden düşmanlarına bile merhametle davrandığını belirtti.
İlçe Müftülüğünün 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlediği etkinliklerle Sevgililer Sevgilisi peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ‘nin sevgisi yayılmaya çalışılıyor.
İlçe Müftülüğünün Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Hz. Muhammed’te (s.a.v.) Merhamet konulu konferans öğretmenevinde gerçekleşti. Konferansa, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı P.Yzb. Cemalettin Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Korkmaz Belediye Başkan yardımcıları Uğur Polat , Vedat Ateş, Belediye Meclis Üyesi Necati Doğan ve kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı. Konferansta konuşan İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Peygamberin bütün insanlığa geldiğini, bütün özelliklerinin üst noktada olduğu
nu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı karara göre Hz. Peygamber’in her sene bir özelliğinin tanıtılacağını kaydeden Sinanoğlu, bu sene merhametini tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.
Sinanoğlu, peygamberin düşmanlarına bile merhametle davrandığını belirtti.
Marmara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Bebek de Hz. Peygamber’in bütün insanlara merhameti öğretmek için gönderildiğini, Kuran’ın rahmet timsali olduğunu söyledi.
Hz. Muhammed’in üstün özelliklerini her zaman insanların hatırlaması gerektiğini vurgulayan Bebek, O’nun bir rahmet peygamberi olduğunu kaydetti.
Bebek, "Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir" hadisine işaret ederek, Hz. Muhammed’in hayatında çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve hayvanlara nasıl merhametle davrandığını anlatan örnekler üzerinde durdu.
Konferansa katılanlara Belediye tarafından hazırlanan güller dağıtıldı.
Pazar günü ise Kazkeli köyünde yemekli bir sohbet düzenlendi.
İlçe Müftüsü M. Emin Eneç” Dolu dolu bir Kutlu Doğum Haftası yaşatmak için çalışıyoruz”dedi.
Müftü Eneç, 20 Nisan günü Çarşamba günü saat
17.00’de Endüstri Meslek Lisesi salonunda Kutlu Çocuk isimli tiyatronun gösterimde olacağını söyledi.