EKONOMİ Haber Girişi : 14 Aralık 2015 15:52

Petrol fiyatları son 11 yılın en düşük seviyesinde! Rusya için kırmızı alarm

Petrol fiyatları son 11 yılın en düşük seviyesinde! Rusya için kırmızı alarm
Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 4'ün üzerinde değer kaybederek 2004 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. Bu rakamlar Rusya'nın döviz gelirlerini eritiyor
Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 4'ün üzerinde değer kaybederek 36,40 ile 2004 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında petrol üretiminde azaltıma gidilmeme kararı alınmasının fiyatlarda aşağı yönlü hareketin sürmesine neden oluyor. Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da cuma günü 35,16 dolarla Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra şu dakikalarda 34,80 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

Petrol fiyatlarındaki Petrol fiyatlarındaki her 10 dolarlık düşüş, Rusya'nın döviz gelirlerini 20 milyar dolar eritiyor.

Uzmanlar petrol fiyatlarının 30 doların altına düşmesinin Rusya ekonomisi için tehlikenin boyutunu artırarak, ekonomik krizin hissedilebilirliğini güçlendirebileceğini belirtiyor.

Etiketler : petrol
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.