EKONOMİ Haber Girişi : 26 Mayıs 2011 10:22

Pendik Müftülüğünden Konferans

Pendik Müftülüğünden Konferans

Pendik Vaizi Yasemin Dağcı’nın , 24 Mayıs Salı saat 14.00’da Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlediği bu ayki konferansın konusu Ailede Değer Eğitimi idi. Aile kurumunun yıprandığı günümüz şartlarında tüm aile bireylerinin sahip olması gereken İslami değerlerin ve ahlaki donanımın kazanılmasının, öncelikle eşlerin hak ve sorumluluklarını iyi bilmesine bağlı olduğunu vurguladı. Bu bağlamda eşlerin birbirlerinden beklentilerini ve problem olarak gördükleri hususları, haklar ve sorumluluklar çerçevesinde değerlendirmeleri gerektiğine değindi. Eşlerin İslama göre hak ve sorumluklarını özetledikten  sonra  çocuklara kazandırılması gereken değerlerden bahsetti. İçe sindirilmiş dini ve ahlaki eğitimin ancak güzel örnek olmayla verilebileceğini anlattı.

Namazında niyazında bir anne babanın çocuğu kopya çekebiliyor, arkadaşlarına küfredebiliyor, yalan söyleyebiliyor, insanlara sahip olduğu maddi imkanlar ölçüsünde değer veriyor ve çevreyi kirletebiliyorsa bunun, ailenin doğru model olmamasına ve çocuğun ahlaki gelişiminin dikkatli takip edilmeyip zamanında doğru müdahaleler yapılmayışına bağlı olduğunu söyledi.

 Çocukta Allah inancının ve İslami yaşantı ruhunun kazandırılması için doğduğunda kulağına okunan ezandan ilk söyletilecek kelamın La ilahe illallah olmasının önemine, sağ el sol el kullanımından inşallah, maşallah gibi duyguların ifadesinde kullanılacak İslami tabirlere, büyüklere hürmetten hizmet etmenin kıymetine, çevreye, hayvanlara karşı Müslüman yaklaşımına dua kadar hayatın her hususunda, şükür, kanaat, temizlik, sabır, doğruluk gibi faziletlerin elde edilmesinde çocuğa sünnete göre model olmanın ve sünneti öğretmenin gerekliliğine dair çeşitli örnekler verdi.

Çocuk terbiyesinde yüzde seksen kazanımın 7 yaşına kadar olacağı gerçeğinden hareketle zamanın getirdiği tehlikelere karşı korumasız olmadığımızı çocuklarını yakından takip eden ana babanın iyi bir ahlaki eğitim ve otokontrol kazandırmaya muvaffak olacaklarını kaydetti.

Vaizimize çalışmalarında başarılar diliyor,aylık konferanslarının devamını bekliyoruz.