GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ağustos 2010 23:44

Peine de Türk Çocukları İçin Okula Başlama Töreni Yapıldı

Peine de  Türk Çocukları İçin Okula Başlama Töreni  Yapıldı

TC Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı olarak faaliye gösteren Ditib Peine Eyüp Sultan Camiinde okula yeni başlayan çocuklar için ‘’Dua Merasimi ‘’ tertip edildi.

Ditib Eyüp Sultan Camiinde düzenlenen programa 40 öğrenci katıldı.İstiklal marşı ve Kur’an-ı Kerimle açılışı yapılan programda bir selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı Mehmet Turan,böyle bir etkinlik düzenlemekten büyük onur duyduklarını  belirterek ; ‘’ Öncelikle bu güzel düşüncesinden ve böyle bir program düzenlemesinden dolayı sayın hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bu merasim bu zamana kadar buralarda görmediğimiz bir merasimdi.Bugün pek çok ailemizi çocuklarıyla beraber burada görmekten büyük mutluluk duyuyor,hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyorum.’’ dedi...

Din Görevlisi Kenan Tunç da  yaptığı konuşmada günün anlam ve önemini belirterek  : ‘’ Dua merasimi olarak tertip ettiğimiz bu program bize ecdadımızdan gelen bir gelenektir.Malesef pek çok değerimizi unuttuğumuz gibi  ecdadımız tarafından asırlarca ‘’ Bed-i Besmele ‘’ ve ‘’Amin Alayı ‘’ismiyle gerçekleştrilen bu adetlerimizi de unuttuk. Avrupada çocuklar okula başlarken dua etmek için önce kiliselere götürülüyor.

Malesef bizim çocuklarımız da ya kiliselere  gidiyor,ya da hiç bir yere gitmiyor ve böyle bir günden mahrum kalıyorlar.Halbuki bizim de bir dinimiz, bir kültürümüz,camilerimiz,mescitlerimiz var.Hristiyan çocukları okullarda ,kilisede dua ettiklerini övünerek anlatırken bizim evlatlarımız neden sessiz kalsın,niçin boyunları bükülsün? Onlar niçin biz de camilerimize gittik, dualar ettik diyemesin? Tarihe baktığımız zaman aslında bu işi ilk başlatanlar,ya da asırlarca güzel bir şekilde uygulayanlar biz olmuşuz,bizim ecdadımız olmuş.Bugün burada unutulan bir geleneğimizi yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.İnşaallah bundan sonra da yaşamaya  ve yaşatmaya devam edeceğiz.Çocuklarımıza derslerinde başarılar diliyor,bu güzel etkinliğimize katılan siz değerli anne babalara da duyarlı davranışlarından dolayı  teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Peine Eyüp Sultan Camiinde daha sonra çocuklarla birlikte dualar edildi.Dua sonrasında çocuklar isim isim anons edilerek mihrabın önüne davet edildi.Din Görevlisi Kenan Tunç,çocuklara dernek yönetimi tarafından hazırlanan hediye paketlerini  taktdim ederk,hepsine başarılar diledi.Hocalarından hediyesini alan çocuklar anne babalarının da ellerini öperek camiden ayrılıp ikram salonuna geçtiler.Baştan sona büyük bir ilgiyle takip edilen ‘’Okula Başlama Dua Programı ‘’ Eyüp Sultan Camii Dernek Yönetimi tarafından verilen ikramlarla sona erdi.Peinede yaşayan vatandaşlarımız  böyle bir etkinlikten dolayı çok duygulandıklarını,Peinede bu merasimin bir ilk olduğunu ve bundan sonra da mutlaka devam etmesi gerektiğini blirterek,Din Görevlisi Kenan Tunç’a ve Dernek yönetimine teşekkür ettiler.