GÜNDEM Haber Girişi : 09 Kasım 2016 10:18

Pasinler'de Vakıflar Bayramı kutlanmalı

Pasinler'de Vakıflar  Bayramı kutlanmalı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, İlk vakıf senedinin kaydedildiği Pasinler ilçesinde bir vakıf anıtı kurulması, ilçede her yıl bir gün sürecek etkinlikler, bilimsel konferanslar düzenlenmesi önerisini yaptı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türk-İslam Medeniyetine kaynaklık eden Vakıf Kültürünü ve bu bazda Erzurum'un farklılığını gündeme taşıdı. Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçe görüşmelerinde söz alan Milletvekili Aydemir, "Artık toplumun ve tarihçilerin üzerinde ittifak ettiği bir hakikat var. "Vakıf" kavramı Türk -İslam medeniyetinin önemli unsurlarından birini teşkil eden hayır müesseselerini ifade eder. Türk medeniyeti bir vakıf medeniyetidir." dedi.
Türkiye'de ilk vakıf senedinin, Pasinler'de yazıldığını vurgulayan Milletvekili Aydemir, "İftiharla ifade etmek istiyorum. Türkiye'de ilk vakıf senedi, 1048 yılında Erzurum Pasinler'de Halil İbani tarafından yazılmıştır. Osmanlılar zamanında Orhan Bey, Bursa'da yaptırdığı cami ve zaviye evkafının nezaretini Sinan Paşa'ya tevcih etti. Osmanlılar döneminde vakıflar giderek yaygınlaştı ve Osmanlılar bir vakıf medeniyeti oluşturdu." diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.