GÜNDEM Haber Girişi : 19 Şubat 2014 16:27

PASİNLER TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

PASİNLER TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nda geçen “Bölgenin Sağlık Turizmi Altyapısının Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi” amacına yönelik olarak KUDAKA danışmanlığında ve Pasinler Kaymakamlığı koordinasyonunda Pasinler ilçesi turizm sektörünü geliştirme stratejisi çalışmaları başladı. 
Erzurum’un Pasinler ilçesinde var olan turizm potansiyelinin termal turizm ana ekseni etrafında harekete geçirilmesi, insanların turizmi bir gelir kaynağı olarak görmesi ve ilçede turizmden istihdam sağlanması amacıyla 2023 yılına kadar yapılacaklara dair bir yol haritası olabilecek stratejik eylem planının hazırlanması için çalışma takvimi oluşturuldu. Bu çalışma takviminin birinci etkinliği olan “proje ekibinin tanışması ve aktörler arası koordinasyon toplantısı” Pasinler Kaymakamı Ali Ada’nın başkanlığında Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, KUDAKA Araştırma ve Planlama Birim Başkanı Doç. Dr. Süleyman Toy ve birim uzmanları, Pasinler Ticaret ve Odası Başkanı Hikmet Ayrancı, Lalezar Termal Otel temsilcisi ve kaymakamlık proje ofisi çalışanlarının katılımı ile Pasinler Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Kaymakam Ali Ada’nın açılış konuşmasının ardından KUDAKA Araştırma ve Planlama Birim Başkanı Doç. Dr. Süleyman Toy yaptığı sunumda; Pasinler’in bölge turizmi içerisindeki yeri, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı içerisinde ilçe için yapılan öngörüler ve hazırlanacak stratejik eylem planı hazırlığına dair yol haritası konularında katılımcıları bilgilendirdi. Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’nun ilçeye yapılan özel sektör yatırımlarından örnekler verdiği toplantıda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk ilçe ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirerek www.goerzurum.net sitesi hakkında bilgi verdi.
Stratejik eylem planı hazırlık şemasının görüşüldüğü ve katılımcıların katkı ve önerilerinin alındığı toplantı sonunda hazırlık planında yer alan ve bir sonraki faaliyet olan Potansiyel Tespit ve Vizyon Çalıştayı’nın 05 Mart 2014 tarihinde yerel aktörlerin katılımı ile yapılması kararlaştırıldı.