ERZURUM Haber Girişi : 04 Nisan 2014 17:38

PALANDÖKEN BELEDİYESİN DEN SOSYAL SORUMLULUK

PALANDÖKEN BELEDİYESİN DEN SOSYAL SORUMLULUK

Palandöken Belediyesi ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) iş birliğiyle düzenlenen kanser tarama ve eğitim seminerinin Recep Tayip Erdoğan Kültür Merkezin de gerçekleştirildi. 
Kadınlara yönelik gerçekleştirilen seminerde konuşan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Toplumun en önemli yapısı olan ailenin temeli kadınlarımız, bu nedenle biz bu sosyal sorumluluk projesine çok hassas bir şekilde yaklaşıyoruz.” dedi. Bulutlar, “Çalışmalarımızı örnek alarak kanser tarama ve seminer çalışması yapan diger kurumlar, bizleri çok mutlu etti. Şimdiye kadar 100 üzerin de bayana kanser ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bu bilgilendirmelerini ardından yapılan taramalar sonucuda gerek görülen kişelere erken teşhis konularak tedavileri başladı. Bu çalışmayı tüm ilçemize yayarak kanser hakkında bilgilendirme yapılacak.” şeklinde konuştu.
KETEM Nedir?
Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Doktor ve Hemşireler tarafından slayt eşliğinde düzenlenen seminer ile kadınlara kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. Ketem’in amacının tanımlanmış risk gruplarına yönelik oluşturulan tarama programları standartları ile kanserlere erken dönemde tanı konulması ve gerekli birimlere sevki yapılarak tıbbi, ruhsal ve sosyal yönlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Seminer sonrasında kanser tarama programına katılmak isteyen bayanlar kayıtlarını yaptırdılar. Taramada meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri hakkında bilgi verilmesinin ardından tarama kapsamına uyan kişilerin gruplar halinde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesince araçlarla alınıp KETEM poliklinik de taramalarını yaptırıp Kültür Merkezine geri dönüşleri sağlandı. Meme kanseri : 40-69 yaş ,Rahim ağzı kanseri : 30-65 yaş ve Bağırsak kanseri ise 50-70 yaş arası bayan ve erkeklere yapılmaktadır.