KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 27 Mayıs 2014 17:13

PALANDÖKEN BELEDİYESİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN KÜLTÜR MERKEZİNİN İLK KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

PALANDÖKEN BELEDİYESİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN KÜLTÜR MERKEZİNİN İLK KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

 Palandöken Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesin de gectiğimiz yıl halkın hizmetine sunduğu Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde yürütülen 22 dalda öğrenim gören bin 462 kursiyerin hazırladığı eserleri ”Alınteri Göznuru” ürünlerinin sergilendiği sergi açılışı yapıldı. 
Palandöken Belediyesinin hazırlayıp sunduğu “Alınteri Göznuru” sergi açılışına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Erzurum Cuhmuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hulusi Bumin, Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Erol Şimşek,İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, TRT Haber Müdürü Fikret Öztürk, Basın İlan Kurumu Müdürü Fikret Sönmez, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdol Güzel, Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, Palandöken Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri , belediye daire amirleri, kurs hocaları, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
İHTİYACA GÖRE HER ALANDA KURS VERİYORUZ
Alınteri Göznuru isimli sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Belediyemiz tarafından yoğun mesai harcayarak gecen yıl hizmete açtığımız Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizde eğitim adına hayatın her alanında meslek eğitimleri ile vasıflı eleman yetiştirip işsiz gençlerimize iş imkanı sağlamanın dışında okuma yazma, gitar, bağlama, keman, resim,halk oyunları, spor branşları, arapca, ingilizce, bilgisayar, fotoğrafcılık,çocuk kreşi, bayanlara yönelik cenaze yıkama,dikiş nakış ile bugün açılışını yaptığımız bayanlara yönelik kurslarımızın sergisinde gördüğünüz gibi hayatın her alanında faaliyet gösteren Kültür Merkezini Palandöken’e sunmaktan büyük mutluluk yaşamaktayım. Siz değerli katılımcılara, kurs öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunar kurs öğretmenlerimizi, kursiyerlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim’ dedi.
İKİNCİ KÜLTÜR MERKEZİMİZİ YILDIZKETTE YAPIYORUZ
Açılış konuşmasın da Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ikinci Kültür Merkezini ilçenin batı tarafı olan Yıldızkentte yapacaklarını müjdeledi. Başkan Bulutlar,” İlçemizi doğu kısmı olan Yunusemre Mahallemize yaptığımız bu Kültür Merkezi ve Spor Komleksini ne kadar doğru yere yaptığımızı bugün daha iyi anlıyorum. Merkezimize de bugün itibariyle bin 462 kursiyerimiz eğitim alırken bine yakın lisanslı sporcumuz da spor yapma imkanı buluyor. İlçemizin batı kısmı olan Yıldızkentte de ikinci bir Kültür Merkezimizi yaparak hem hizmetimizi adil bir şekil de ilçemize yaymış olacağız hem de bölgemiz deki eksiğimizi gidermiş olacağız. Yapmayı planladığımız Kültür Merkezimizin yeri hazır şu anda eksiksiz bir merkez oluşturmak için ince eleyip sık dokuyoruz proje üzerin de çalışıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan sergi açılışın da Erzurum Büayükşehir Beldiye Başkanı Mehmet Sekmen, sergiyi düzenleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlara ve emeği gecenlere teşekkür etti. Alınteri Göznuru sergisinin açılış kurdelesini Protokol hep birlikte kestiler. Sergi alanını davetlere ilgi ile gezdi. Sertifika almaya hak kazanan yaklaşık 800 kursiyerin sertifikaları ise Perşembe günü yapılacak olan ikinci bir törenle verilecek.