GÜNCEL Haber Girişi : 11 Kasım 2013 10:26

Özlemle andık

Özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yıldönümünde Erzurum’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Anma etkinliklerinin ilk bölümü Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapıldı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından saat 09.05’te 2 dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği, sirenlerin çalındığı Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Havuzbaşı’ndaki törene Vali Ahmet Altıparmak, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda askeri erkan katıldı.

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen törene geçildi.

Havuzbaşında düzenlenen törende 2 dakikalık sirenin çalınmasıyla birlikte protokolünden, çöpçüsüne, polisinden inşaat işçisine Erzurum atasını andı. İnşaat işçileri, temizlik yapan belediye işçisi sirenin çalınmasıyla beraber işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundular. 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE 10 KASIM TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. Yıldönümünde Atatürk Üniversitesi’nde Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. 

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde açılış konuşmaları ile başladı. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, 10 Kasım’ın tarihimiz için önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törene, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 9’ncu Kolordu Komutuna Korgeneral Kamil Başoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel ve çok sayıda vatandaş katıldı.