GÜNDEM Haber Girişi : 01 Nisan 2014 17:19

ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLER, AKTARMA YOLCU VE 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ

ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLER, AKTARMA YOLCU VE 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Naci Altay, özel halk otobüslerinin zarar ettiklerini ve gün geçtikçe bataklığa sürüklendiklerini belirterek özel halk otobüsçülerinin seslerine kulak verilmesini istedi. 
Kısa süre önce Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevine seçilen Naci Altay, göreve geldiği günden itibaren şoförlerin sıkıntıları tek tek dinlemeye başladı. Özel halk otobüslerinin zarar ettiğini ve her geçen gün daha durumlarının kötü olduğunun altını çizen Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Naci Altay, bu sıkıntıların bir an önce çözülmesi için otobüsçülerin seslerine kulak verilmesini gerektiğini söyledi.
Özel halk otobüslerinin sıkıntılarının başında aktarma yolcuların ve 65 yaş sınırının olduğunu belirten Altay, ”Aktarma yolcu ve 65 yaş üstü uygulaması varsa sadece otobüsler için değil, minibüsler içinde geçerli olması gerekmektedir. Bunun yanında her 65 yaş üstü vatandaş dar gelirli değildir. Özel Halk otobüsleri zarar ettiklerinden dolayı 80 tanesi şu an satılığa çıkarılmıştır. Sıkıntılardan dolayı petrol işletmecileri veresiye mazot vermemektedirler. 65 yaş üstü vatandaş özel halk otobüslerinin üzerine yüklenmesindense bu vatandaşlardan elektrik, su bedava olsun denilse hiçbir özel elektrik dağıtım şirketi ve belediye kabul etmez. Peki burada özel halk otobüsçülerinin suçu nedir? Bu düzensizliğe en kısa zamanda bir çözüm beklemekte ve Özel Halk Otobüslerinin sıkıntılarının giderilmesini talep etmekteyiz.” dedi.