GÜNCEL Haber Girişi : 18 Kasım 2008 21:47

Özbekistanlı Hacı Adayları, Kutsal Yolculuğa Hazırlanıyor

Özbekistanlı Hacı Adayları, Kutsal  Yolculuğa Hazırlanıyor
Özbekistanlı hacı adayları çıkacakları kutsal topraklara yolculuk öncesinde son hazırlıklarını yapıyor. Hacı adayları, bu çerçevede son bilgilendirme toplantısına katıldı.

Başkent Taşkent'e yapılan toplantıya onlarca hacı adayı katıldı. Sabah erken saatlerde toplantının yapılacağı salonu dolduran erkek ve kadın onlarca hacı adayı, yapılan bilgilendirme konuşmalarını dikkatli bir şekilde dinledi. Hacılar, hac farizalarını yerine getirirken yapacakları ibadetler, yolculuk öncesinde hacı adaylarının pasaport, vize, gümrük, bilet ve sağlık gibi konularında yapmaları gereken işlemler hakkında bir kez daha bilgilendirildi. Toplantıda, ilgiler, sorumlu oldukları saha konusunda hacı adaylarına son uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

İlgililer, yolculuk öncesinde hacı adaylarının bilet, vize ve pasaportlarını bir kez daha gözden geçirmelerini, yolculuk öncesi ve hac sırasında sağlıklarına dikkat etmelerini, kutsal topraklarda hac ibadeti dışı işlerden uzak durmalarını ve aşırı yükten kaçınmalarını istedi.

Yapılan konuşmalarda, Özbek hacı adaylarının, kazanılan bağımsızlık süresi sayesinde bugün hiçbir sorun ve baskıya maruz kalmada hac ibadetlerini sorunca yerine getirebildiğine dikkat çekildi.

Son buluşmada daha sona hacı adaylarına hacı anlatan kısa film seyredildi.

21 Kasım'da kutsal topraklara yolculuğa çıkacak olan Özbek hacılar 12 Aralık'ta yurda dönmeye başlayacak.

5 bin kişinin hacca gideceği Özbekistan'da hacı adayları 50 kişilik gruplara bölünecek.

Bu yılki hac için 3 bin 500 dolar dolayında bir ücret ödeyen Özbek hacılarına hac ibadeti sırasında 10 aşçı, 35 hizmetli, 30 doktor ve hac konusunda bilgi ve deneyimleri olan 150 dolayında grup imamı eşlik edecek.

(CİHAN)