EKONOMİ Haber Girişi : 29 Ağustos 2023 06:34

Özakalın’dan meclise brifing; Sorunları ve çözümlerini her yerde anlatıyoruz

Özakalın’dan meclise brifing; Sorunları ve çözümlerini her yerde anlatıyoruz
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda daha sonra ETSO’nun Temmuz Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu görüşülerek onaylandı. Sonrasında, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, yönetim kurulu faaliyetleri hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan Özakalın konuşmasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla 16 Ağustos’ta TOBB’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurası’nda Erzurum’un sorunlarını dile getirdiğini belirtti.

Özakalın şunları söyledi; “Şûra’da; ‘Yatırım teşvik sisteminin revize edilmesi ve Erzurum’un 6.Teşvik Bölgesine alınması’, ‘Erzurum’un ‘Sınır Ticaret Merkezi’ statüsüne kavuşturulması’, ‘TKDK teşvikleri çerçevesinde genişletilmesi’ ve ‘Farklı kurum ve kuruluşların sağladıkları teşviklerin tek elden verilmesi’ gibi temel başlıklar altında bir sunum yaptık. Ayrıca, “6.Teşvik Bölgesi” ile “İş Dünyası ve Çalışma Hayatıyla İlgili Ülke Geneli, Bölge ve Erzurum Özelinde Uygulanan Teşvik ve Desteklerle İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ile ilgili iki farklı raporu da Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a sunduk.”

Konuşmasında, Yönetim Kurulu olarak düzenledikleri basın toplantısıyla ETSO Tarihi Kitabı’nın tanıtımını yaptıklarını ve tarihi belgeler ışığında ETSO’nun kuruluş tarihini ‘1885’ olarak kamuoyuna deklare ettiklerini kaydeden Başkan Özakalın, Erzurum’un ticari tarihini gün yüzüne çıkaran eseri kaleme alan Erzurum Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu’ya teşekkür etti.

Başkan Özakalın toplantıda ayrıca, kurum ve kuruluşlar aracılığıyla iş dünyasına sağlanan teşvik ve desteklerle ilgili sorunların çözümü için yürütülen çalışmalar ile Oda’nın diğer faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda daha sonra Meclis Üyesi İsmail Suci, ETSO Akreditasyon Kurulu’nun çalışmalarıyla ilgili, Erzurum Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı ve ETSO Meclis Üyesi Murat Nohutçu da inşaat faaliyetleri devam eden Mobilyacılar Sitesi’yle ilgili sunum yaptılar.

Toplantının sonunda Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz ve Meclis üyeleri, bir süre önce arabuluculuk eğitimlerinin başladığı ETSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (ETSOTAM) ile hizmet binasında yapılan yenileme ve düzenleme çalışmalarını incelediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.