GÜNCEL Haber Girişi : 04 Aralık 2008 11:50

Otel odasından imama uyuyorlar

Otel odasından imama uyuyorlar
Hac dönemi için en az on bin doları gözden çıkartan hacı adayları, Mekke'de VİP hizmeti alıyorlar. Türkiye'den gelen VİP hacı adayları da Mekke'ye ulaşmaya başladı. Hacı adayları uçaklardan indikleri anda kendilerine sunulan VİP hizmetinden yararlanmaya başlıyorlar.

Mekke ve Medine de yaşayan, Türkçe ve Arapçayı çok iyi konuşabilen mihmandarlar eşliğinde umre tavaflarını yapan hacı adayları, Beytullah'a yakın olmanın verdiği huzuru duyuyor.

Türkiye'de Zemzem Towers olarak bilinen, Kral Abdulaziz Haremeyn-i Şerefeyn Vakfı tarafından işletilen, bittiğinde yedi bina olarak hizmet verecek olan bina Kabe'ye yakın olmak isteyenlerin tercih ettiği bir mekan durumunda. Binaların tamamlanan üç tanesi devre mülk olarak yirmi beş yıllığına satılıyor. Vakfın kurulmasına vesile olan Ecyad Kalesi'nin arsasına otuz dönüm ilave edilerek kurulan vakıf, binaların temeli atıldıktan sonra Haremeyn ve Medine'de bulunan Mescidi Nebevi'ye para aktarmaya başladı.

Din ve İrşat Bakanlığı'nın yönetimindeki vakıf satılan devre mülkleri yirmi yıllığına kiralıyor. Yirmi beş yılın sonunda tüm gelirler vakfa kalacak. Yapılan çalışmalar ve sunulan hizmetle ilgili olarak bilgi veren Haremeyn Vakfı Satış ve Tanıtım sorumlularından Nazım Karaman, Cihan'a yaptığı açıklamada Hacer ve Makam binalarında devre mülk satışlarının başladığını ifade ederek buralarda yapılacak yatırımların karlılığına dikkat çekti. Binaların tamamlandığında sekiz bin oda olacak şekilde hizmet vereceğini söyleyen Karaman mevcut kat ya da odaları alıp kullananlar olduğu gibi tasarımlarını tamamen değiştirenlerin de bulunduğunu söyledi.

Yirmi beş yıllık kiralama fiyatları ise beş yüz elli bin dolardan başlayıp yedi milyon dolara kadar çıktığını vurgulayan Karaman, ikinci ve üçüncü el satışlarla bu fiyatların daha da arttığına dikkat çekti. Karaman, bu binaların tercih nedenleri arasında oturduğu odadan Kabe'deki Ezan-ı Şerifi dinleyerek oturduğu salondan Kabe İmam'ına uyarak namaz kılmak olduğunu da belirtti. Bunun herhangi bir sakıncası olmadığını vurgulayan Karaman "Bu binanın beş kilometre gerisinde bile Kabe İmam'ına uyarak namaz kılınıyor." dedi. Karaman hac döneminde bu binaları on günlük otel olarak kullanmanın bedelinin ise on beş bin dolardan başladığını ifade etti.

04.12.2008

yeni şafak