EKONOMİ Haber Girişi : 08 Kasım 2010 01:04

Ortaca Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu İlk Konserini Verdi

Ortaca Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu İlk Konserini Verdi

Ortaca İlçe Müftülüğünce 02 Kasım 2010 Salı günü saat 19:30’da Işık düğün salonunda Ortaca Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından “Türk Tasavvuf Musikisi Konseri” verildi.


04 Ekim 2010 tarihinde İlçe Müftülüğü tarafından ilçede görev yapan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik olarak başlatılan ve bir ay süren “Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu” sonunda katılımcı kursiyerlerin tamamının katıldığı ve halkın yoğun ilgi gösterdiği program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen Ortaca Müftüsü Dr. İbrahim Özler açılış konuşmasında; İlçe Müftülüğünce düzenlenen programlar hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra konserin hazırlanmasında emeği geçenlere ve dinleyicilere teşekkür ederek bu tür programların devam edeceği müjdesini verdi. 


Daha sonra Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Nurettin Yıldırım yönetiminde 20 din görevlisinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Saba, Uşşak, Rast, Segâh, Hicaz ve Hüseyni makamlarında seslendirdikleri ezanları, salayı ve diğer eserleri yüreklere taşıdılar. Konser programında din görevlilerinin segâh makamında topluca okudukları akşam ezanı ile Nurettin Yıldırım tarafından yazılan ve okunan;şiir, vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Işık düğün salonundaki konsere Kaymakam Mustafa Gürdal, İl Müftü Vekili Zekeriya Çelik, Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, daire amirleri, İl Müftü Yardımcıları, çevre İlçe Müftüleri, vaizler, kalabalık bir davetli topluluğu ile Ortacalılar katıldı.
Duygulu anların yaşandığı program; rehber öğretici Nurettin Yıldırım’a plaket verilmesi ve katılımcı kursiyerlere de sertifikaları ile gül demetinden oluşan buketlerinin dağıtılmasının ardından son buldu.