HABERDE İNSAN Haber Girişi : 04 Nisan 2022 04:27

Onlar bizim meleklerimiz

Onlar bizim meleklerimiz
Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Bingül ailesinin hikâyesi yürekleri ısıtıyor. Başsavcı Ünal Bingül ve eşi, otizmli ikizleri Aliye ve Muhsin için mücadele etmekten hiç vazgeçmedi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Bingül ailesinin hikâyesi yürekleri ısıtıyor. Başsavcı Ünal Bingül ve eşi, otizmli ikizleri Aliye ve Muhsin için mücadele etmekten hiç vazgeçmedi. Kayak sporuna yönlendirdikleri ikiz kardeşler aldıkları yurtiçi ve yurtdışında madalyalarla ailenin gurur kaynağı oldu

Otizmli çocuk sahibi ailelerinin her birinin hikâyesi parmak izi gibi benzersiz, acı dolu, fedakârlık ve umut dolu... O ailelerden biri de Fethiye Başsavcısı Ünal Bingül ile gıda mühendisi Nesrin Bingül'ün 18 yaşına giren ikizleri...

Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül kayakla hayata tutunan dünyanın tek otizmli ikiz milli kayakçıları…

Otizmli ikizlerin 'Özel Sporcular' dalında yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda şampiyonluğu bulunuyor. Günde 6 saat antrenman yapan ikizlerin arkasında cennetlik bir evlat nöbeti tutan anne ve baba var. Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Gençlik Spor Kulübü'nün lisanslı kayak sporcuları olan ikizlerin başsavcı babası Ünal Bingül, SABAH'a konuştu:

Onlar bizim meleklerimiz. İlk teşhis konduğu zaman dünya başımıza yıkıldı ama onlar bize Allah'ın emaneti dedik ve bir yola çıktık. Eşim ve ben hayatlarımızı ikizlere adadık. Eşimin otizmle alakalı okumadığı kitap kalmadı. Kızım 10, oğlum 5 yaşında 'Baba' diyebildi. Biz onları cimnastik ve kayakla hayata tutundurmaya çalıştık. Milli forma için 12 yıl mücadele gösterdiler. 3 yıldır Erzurum Kazım Karabekir Spor Lisesi'nde okuyorlar. Onların en mutlu anları kayak yaptıkları anlar. Eşim ve ben her gün 5'te uyanıp ikizleri cimnastiğe götürdük yıllarca. Çocuklarım dünya kayak şampiyonasının yapılacağı Avusturya'da da Türk bayrağını şanla şerefle göndere çekecek. Otizm veba değil bir farklılık. Bu çocukların daha fazla ilgi, sevgi ve şefkate ihtiyacı var. Herkes bize 'Siz cennetliksiniz, çok sabırlısınız' diyor. Ama iş çocuklarla vakit geçirmeye gelince kimse istemiyor. Otizmli çocuklar doğru bir eğitimle istedikleri her şeyi yapabilirler.

DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYOR

Sağolsun devletimiz bize her türlü desteği sağlıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız gariplerin, mazlumların, engellilerin hamisi, babası. Allah ondan razı olsun. Otizmli çocuklar için şu anda en büyük ihtiyaç yatılı bakım evleri. Yatılı bakım evlerinin sayılarının artırılmasını istiyoruz. Eşim ve ben ölmekten korkmuyoruz, biz ölünce ikizlere ne olacak, onlara kim bakacak diye düşünüp korkuyoruz. Onlar önce Allah'a sonra devletimize emanetler.

Kaynak: Sabah

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.