Haber Girişi : 27 Ekim 2016 14:47

Önce sökeceğiz, sonra yapacagız

Önce sökeceğiz,  sonra yapacagız
Başkan Sekmen, "Kentsel dönüşümle tarihi Erzurum'u gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi

Tarihi dokuya uygun "yeni" şehir

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un kadim bir şehir olmasına ve tarihi boyunca nice medeniyetlere beşiklik etmesine rağmen, vaktiyle izlenen yanlış 
şehirleşme yüzünden, bu değerini dünyaya gösteremediğini söyledi.  
İki yıldan beri sürdürdükleri kentsel dönüş projeleri sayesinde, binlerce metruk yapıyı temizlediklerini ifade eden Sekmen, "Bu sayede yepyeni ama tarihi kültürel dokuya tıpa tıp uyan bir şehir vücuda getireceğiz" şeklinde konuştu.

Kale'nin dört bir yanı açılacak

Halen çalışmaları devam eden Erzurum Kalesi'nin çevresinin açılması projesinin hız kesmeden sürdüğüne değinen Başkan Sekmen, "Kale'nin dört bir tarafı açılacak ve ortaya çıkacak alana yepyeni bir şehir inşa edeceğiz. Elbette bunu yaparken tarihi eser hükmündeki yapıları şu anda yaptığımız gibi tek tek elden geçirip restore edeceğiz ve yeniyle eski aynı konsept içinde gelecek kuşaklara aktarılacak. Hedeflediğimiz proje kamil anlamda hayata geçtiğinde, herkesin imrenerek gezip göreceği bir şehir ortaya çıkmış olacak" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.