SPOR Haber Girişi : 09 Ocak 2023 10:04

Ömer Lütfü Aydın süper ligde

Ömer Lütfü Aydın süper ligde
Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) genç hakemlerinden Ömer Lütfü Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından A Klasman Hakemliğine terfi ettirildi.

Hakemlik kariyerine 2008 yılında Sivas’ta başlayan Aydın, 15 yıl boyunca önemli lig karşılaşmalarında görev aldı. TFF’nin bu ataması Aydın’ın memleketi Erzurum’da büyük bir ilgiyle karşılandı. Kentteki spor otoriteleri söz konusu atamadan dolayı MHK ve TFF’yi tebrik etti.

ÖMER LÜTFÜ AYDIN KİMDİR?

1989 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Ömer Lütfü Aydın ilk ve ortaöğretimini memleketinde, lisans ve yüksek lisans eğitimini de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

Halen Erzurum Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimine devam eden Süper Lig’in yeni hakemi, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Hakemlik kariyerine 2008 yılında Sivas’ta başlayan Aydın, 2012 yılında Klasman kadrosuna dâhil oldu. 2019 ve 2022 yıllarında Video Yardımcı Hakem Kursu (VAR) ve çeşitli tarihlerde Hakem Gelişim Kursları gibi eğitimler alan Aydın, 2023 yılında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından A Klasman Yardımcı Hakemi olarak terfi ettirildi. Aydın, evli ve Doğa adında da bir kızı bulunmaktadır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.