KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 27 Ekim 2015 15:30

OLTU'DA AŞIK GECELERİ BAŞLADI

OLTU'DA AŞIK GECELERİ BAŞLADI
Havaların soğuması ile birlikte Oltulular çay kahvelerini doldururken çay kahvelerinin vaz geçilmezi Aşıklarda yerlerini almaya başladılar.
Havaların soğuması ile birlikte Oltulular çay kahvelerini doldururken çay kahvelerinin vaz geçilmezi Aşıklarda yerlerini almaya başladılar. 
Ülkemizin son aylarda yaşadığı olaylardan dolayı birçok programlarını iptal eden halk ozanları program yapmaya başladılar. Aşık Mustafa Aydın ve Erol Şahiner birlikte yaptıkları programda aşık severleri türküye doyurdular.
Geçmişten geleceğe kültür köprüsü vazifesi gören Halk ozanları Oltu'da çay kahvelerinde çalıp söylemeye devam ediyorlar. Oltu Çarşıbaşı semtinde çay kahvelerinde Aşık severle türkü dolu geceler yaşatırken bir kültürü de geçmişten geleceğe taşıyorlar. Aşıklar programında konuşma yapan Sıtkı Toksoy, "Yıllardır Mustafa Aydın, Erol Şahiner ve diğer ozanlarımızla Türkiye'nin dört bir yanında yıllardır programlar yapıyoruz. Salonları binlerce kişiler doldururken ne yazık ki dışarıdan insanlar bunlara gereken değer veriliyor maddi manevi destek sağlanıyor. El üstünde tutarken bizim memleketimiz de ozanlarımıza gereken değeri bir türlü gösteremiyoruz. Bizim Mustafa, bizim Erol, bizim Ahmet gözü ile bakıyoruz. Bu engin hoşgörülerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Eskiden sadece söz vardı, saz yoktu. İlerleyen süreç içerisinde saz eklendi. Biz müteşekkir olmalıyız ozanlarımıza, saygı duymalıyız. Çünkü geçmişin o menbağından süzülen özleri sizlerle bizlerle buluşturuyorlar." dedi.
Etiketler : oltu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.