ERZURUM Haber Girişi : 10 Nisan 2018 13:48

Olimpiyat Gönüllüleri Platformu gece gündüz koşturuyor

Olimpiyat Gönüllüleri Platformu gece gündüz koşturuyor
Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na resmen aday adayı olmasıyla birlikte, hem Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, hem de şehir özelinde hummalı bir çalışma başlatıldı.

Mahalle mahalle, okul okul bilgilendirme çalışması yapılıyor

Olimpiyat sevgisi aşılanıyor

Öncülüğünü ve sözcülüğünü eğitim danışmanı Yavuz Demir'in yaptığı "Olimpiyat Gönüllüleri Platformu", her gün bir mahalle ve birden çok okulda, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri konuyla ilgili bilgilendiriyor.

AK Parti Erzurum milletvekillerinden yalnızca Mustafa Ilıcalı'nın aktif biçimde destek verdiği Olimpiyat Gönüllüleri Platformu, dün de Dadaşkent Zübeyde Hanım Okulu'ndaydı. Milletvekili Ilıcalı'nın yanısıra Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Erzurumspor Başkanı Mevlüt Doğan, Palandöken gazetesi başyazarı Mehmet Şener, Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Düzgün Marketler Zinciri sahibi Ömer Düzgün, işadamı Abdullah Karadağ ve Emin Eğitim Hizmetleri adına Ebubekir Gözüm'ün katıldığı bilgilendirme çalışmasında, öğrencilerden bağımsız olarak öğretmenlere 2026 öncesi şehir olarak neler yapılması gerektiği hususu anlatıldı.

2026 Kış Olimpiyatları'na Erzurum'un aday adayı olması bile dünya ölçeğinde şehrin tanıtımı adına çok ciddi bir hizmet olduğuna vurgu yapan AK Parti milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Bizim bu işin üstesinden gelebilmemiz için, öğrenciden öğretmene, işadamından ev hanımlarına kadar toplumun her kesiminin meseleye sahip çıkması gerekir. Önümüzdeki ay Erzurum'a gelecek olan Olimpiyat teknik heyetine karşı şehrimizi en iyi biçimde temsil etmeliyiz ki, onlar da görsün Erzurum'un Olimpiyat'ı ne kadar çok istediğini. Tabii ki bir de şimdiden başlayarak Olimpiyat'a en az 100 sporcu ile katılmamızı sağlayacak hazırlığın içine girmeliyiz" dedi.

Toplantıda diğer katılımcılar da Kış Olimpiyatları'nın Erzurum'a sağlayacağı avantajları anlatarak özellikle öğretmenlerin öğrenci velilerini bu konuda bilgilendirmesini istediler. Etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Etiketler : platform
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.