EKONOMİ Haber Girişi : 27 Mayıs 2010 01:26

Öğrenmenin Yaşı Yoktur Derdirten Kur'an Sevdalıları

Öğrenmenin Yaşı Yoktur Derdirten Kur'an Sevdalıları

Beşikdüzü ilçe Müftülüğüne bağlı Korkuthan Köyü Cami’inde 25 Ocak 2010 tarihinde açılan "Yetişkinlere Yönelik Kur'an Öğretimi Kursu"na devam eden 16 kursiyere ilçe Müftüsü Ömer Tütüncü’nün de katıldığı merasimle belgeleri verildi.

22 Mayıs 2010 cumartesi günü akşam namazından sonra Korkuthan Köyü Cami'inde kursiyerlerce düzenlenen belge merasimine İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü başta olmak üzere, bazı din görevlileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Aralarında 65-70 yaşlarında bay ve bayan kursiyerlerinde bulunduğu merasimde konuşan Müftü Ömer Tütüncü: "Yetişkinlere yönelik olarak ilçemizde beş camide açılan kurslarımıza halkımızın katılımı bizleri çok memnun etti. Özellikle bayan kursiyerlerin derslere devamlılıklarını bu işi ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın vatandaşları dini konularda aydınlatmak ve gerekli dini bilgileri almalarını sağlamak amacıyla halkın talepleri doğrultusunda açmış olduğu bu kursların ne kadar isabetli olduğunu sizler gördünüz ve gösterdiniz. Bu şekilde katılımın olması bizleri heyecanlandırıyor. Sizlerin gayreti olunca bizimde hizmet yapmamız kolaylaşıyor. Bu hizmet karşılıklı gayret sonucu ortaya çıkıyor. Burada öğrendiklerinizi her gün birkaç Ayet’te olsa okuyarak tekrar edin. Kur’an’ın mealini de okumayı sakın ihmal etmeyin. Kur’an bize bu dünyada lazım. Dünyada iken tanımadığımız, okumadığımız, sevmediğimiz, hükümlerini yaşayışımıza uygulamadığımız Kur’an öldükten sonra bize ne kadar fayda sağlar? Onun için; Kur’an-ı hayatta iken okuduğunuz ve yaşadığınız kadar mezarda da faydasını görürsünüz. Kur’an bize, elimizle, dilimizle nasıl davranacağımızı öğretir. Kur’an-ı okuyan, anlayan, Kur’an ile bütünleşen insanın davranışları da düzgündür. Çünkü Kur’an insan fıtratına uygun olmayan tüm davranışları yasaklar. Kur’an insanın bir amaç için yaratıldığını ve belli bir süre bu dünyada imtihana tabi tutulduktan sonra, ebedi bir aleme göç edeceğini, bununla da kalmayıp dünyadaki yaşayışının hesabını Yüce Allah’a vereceği gerçeğini bizlere haber verir. Dolayısıyla yaşadığı hayatın hesabını vereceğinin şuurunda olan bir insan günah işleyebilir mi? Yalan söyleyebilir mi? Zina yapabilir mi? Başkasının hakkına tecavüz edebilir mi? Bu manada inanıyorum ki; sizlerin Kur’an okumaya başladıktan sonra duygu ve düşüncelerinizde, söz ve davranışlarınızda olumlu anlamda değişiklikler olmuştur. Bu vesile ile sizleri tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Korkuthan Köyü Camii İmam-Hatibi ve kurs öğreticisi Yılmaz Güney’de; kursiyerlere göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bu hizmetin daha sonraki dönemlerde de vatandaşların talepleri doğrultusunda devam edeceğini söyledi.

Daha sonra kursiyerler tarafından Yasin ve kısa sureler okundu ve ardından Müftü Tütüncü tarafından kısa bir dua yapıldı. Duanın ardından kursiyerlere, İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü tarafından (Kurs öğreticisi Yılmaz Güney'in kursiyerleri onura etmek amacıyla hazırladığı) kursa katılım belgeleri verildi. Belgelerini alan kursiyerler de Beşikdüzü Müftüsü Ömer Tütüncü'ye teşekkürlerini ifade ederek, dualarda bulundular. Kursiyerler ayrıca; hocaları Yılmaz Güney için: "Biz hocamızı çok sevdik. Kendisinden memnunuz. Bizim Kur'an-ı öğrenebilmemiz için çok gayret gösterdi. Bize kitabımızı okumayı öğreterek bizleri sevindiren, mutlu eden hocamızı bizde sevindirmek istiyoruz." diyen kursiyerler bir cumhuriyet altını takdim ederek İmam-Hatip Yılmaz Güney'i onurlandırdılar.

Haber: www.mithatgudu.com