ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Şubat 2015 10:48

Öğrencilere tacize 46 yıl hapis cezası

Öğrencilere tacize 46 yıl hapis cezası
Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören 13 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle yargılanan 5 sanığın dava dosyası karara çıktı.
Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören 13 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle yargılanan 5 sanığın dava dosyası karara çıktı.  Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 57 yıl hapis istemi ile tutuksuz yargılanan biri bayan 5 sanığı 36 yıl 120 ay 90 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Geçtiğimiz Aralık 2012-2013 yılında başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan  iddianamede, "Kızları kandırmak için yalan ve hileye başvuruyorlar" ifadesinin yer aldığı iddianamede sanıkların  kendi aralarında yaptığı telefon konuşmaları da yer aldı. Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okulunda öğrenim gören öğrencilere değişik yöntemlerle baskı kurarak cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bakır Özkan'ın hazırladığı 150 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında 57 yıla kadar hapis istemi ile dava açılmıştı.

POLİS BİR YIL DİNLEDİ, OTEL 
KAMERALARINI İNCELEDİ

Aralık 2012′de başlatılan geniş kapsamlı operasyonda öğrencilere ev kiraladıkları ve bunun karşılığında ?cinsel istismar' tehdidinde bulundukları iddia edilen 5 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bakır Özkan, ?Nitelikli cinsel istismar, cinsel istismara yardım ve yataklık, özel hayatın gizliliği, şantaj ve tehdit' gibi suçları işleyen sanıklar için hazırlanan 150 sayfalık iddianame hazırladı

"GÜZELİM BEN DE 
HAFIZIM 
ALLAH ŞAHİDİM 
OLSUN"

İddianamede kız öğrenci S.D.'ye yönelik olarak, İ.A.'nın cep telefonuna attığı mesajda,"Bak güzelim sen inançlı bir insansın, bende hafızım. Allah şahidim olsun"

"ATLAMA KULELERİNE 
GÖTÜRDÜM, AKLINI 
BAŞINDAN ALDIM"

Sanıklardan İ.A.'nın S.D. ile görüştükten sonra, arkadaşı M.G.'yi arayarak telefonda,"Tek başına geldi. Aldım bunu atlama kulelerine götürdüm. Aklını başından aldım. Elinden tuttum, sırılsıklam aşık ettim. La o kadar saf, o kadar saf? Felç ettim, aklını çıkardım"şeklindeki konuşması da iddianamede yer aldı.

"ADAM OL GİT EŞİNİ 
MUTLU 
ET"DEDİM

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren Sümeyye D., "Facebook'ta bir arkadaşım beni İ.A.'nın evli ve çocuklu olduğu yönünde bilgilendirdi. Kendisiyle kısa süre görüşmemiz oldu. 
İki kez görüştüm. Beni kendi aracı ile bırakırken araçtan inerken bir anlık refleksle uzanarak dudağımı öptüğünde kendisine şiddetle tepki gösterdim ?Ne yapıyorsun'dedim. Bana mesaj attı. Fotoğraftaki bayanın amcasının kızı ve yeğenleri olduğu ifade etti. İ.A. ve M.G.'den şikâyetçiyim"dedi.

5 SANIĞA REKOR CEZA: 
36 YIL 120 AY 90 GÜN HAPİS

Mahkeme, tutuksuz sanıklar Yıldıray Y.'yi 'nitelikli cinsel saldırı', 'silahlı tehdit' suçlarından 19 yıl 39 ay 40g ün, İsmail A.'yı 'nitelikli cinsel saldırı , şantaj ve tehdit' suçundan 4 yıl 29 ay 40 gün, Sefa U,'yu 'cinsel saldırı' suçundan 5 yıl 10 ay, Volkan S.'Ü, 'cinsel saldırı ve tehdit' suçundan 6 yıl 31 ay 10 gün, Hatice İ.G.'ye  ise 'cinsel saldırı' suçlarından 5 sanığı 36 yıl 120 ay 90 gün hapis cezasına çarptırdı. 
Mahkeme 19 yıl 39 ay 40 gün hapis cezasına çarptırılan Yıldıray Y. hakkında Denetimli Serbestlik Hükmüne tabi tutarak 20 Bin TL 'nakdi kefalet' yatırmayı ı hükmetti. Yıldıray Y. hükmedilen 20 Bin TL nakdi kefaleti yatırmadığı taktirde cezaevine girecek.
Cem BAKIRCI/Palandöken


Etiketler : taciz
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.