EKONOMİ Haber Girişi : 10 Ağustos 2010 14:37

Of'ta Aşere-Takrip-Tayyibe icazeti

Of'ta Aşere-Takrip-Tayyibe icazeti

Of, tarihi bir icazete ev sahipliği yaptı. Of Çarşıbaşı Büyük Camii'de düzenlenen Aşere, Takrip ve Tayyibe icazeti ile 14 din görevlisi imam-hatip kıraat ilmini öğrenerek icazet aldılar.

Of'un yetiştirdiği en büyük alimlerden biri olan merhum Reis-ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu'nun talebelerinin gayretleri ile dört yıldır devam eden çalışmalar neticesinde, Rize'nin Kalkandere ilçesinde ve Of'un Cumapazarı Beldesinde kıraat ilmi alan değerli din görevlisi 14 imam, görkemli bir icazet merasimi düzenlediler.

 


M.Nurullah Dindar Hoca'nın önderliğinde kıraat ilmi alan imamlar, Kur'an-ı Kerim'i değişik usullerde okumayı öğrendiler. Son yıllarda kıraat ilmine olan ilginin oldukça sevindirici olduğunu belirten Dindar, ''10-15 yıl öncesine kadar çok az olan bu çalışmaların son yıllarda istenilen seviyeye gelinemese de bir hayli fazlalaşması bizleri sevindirmektedir'' diye konuştu.

Of Çarşıbaşı Caimiinde düzenlenen programda Kıraat İlmi alan İmam Hatipler Akif Köse, İsmail Bostan, Mecit Anaçoğlu, Mahmut Öztürk, Bilal Dinçdağ, Sinan Albayrak, İhsak Topçu, Yusuf Salihoğlu, Yusuf Haşıl, Hüseyin Bulut, Recep Kahveci, Muhammet Mollaibrahimoğlu, Emin Kazan, Ahmet Bayraktar Kur'an-ı Hatim ettiler.
 


Hüseyin Harputoğlu Hocaefendinin yaptığı duanın ardından icazet alan imamlara hocaları tarafından belgeleri takdim edildi.

En son 2007 yılında Balaban Beldesi Merkez Kur'an Kursu'nda yapılan bu tür icazet merasimi daha önce 1969 yılında merhum Mehmet Rüştü Aşıkkutlu hocaefendi tarafından yapılmıştı