EĞİTİM Haber Girişi : 29 Aralık 2023 07:29

Ödülleri Erdoğan verdi;3 bilim insanına büyük onur

Ödülleri Erdoğan verdi;3 bilim insanına büyük onur
Atatürk Üniversitesi bilim insanları, 3 büyük ödüle layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri kapsamında; Temel Bilimler alanında TÜBİTAK Temel Bilimler alanında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlhami Gülçin, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rabia Meryem Yılmaz 100. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülünü, Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Haydar Kılıç ise Doğa Bilimleri dalında, Organik Kimya alanında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları Ödülünü (GEBİP) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen ödül töreninde, ödül almaya hak kazanan bilim insanlarının başarılarına ve heyecanlarına eşlik etmek üzere başkente giden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, başarılı akademisyenlerin mutluluklarına ortak oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Ödül töreninde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında başarılı bilim insanlarını ödüllendirmenin ve takdir etmenin kültürümüzün bir parçası olduğunu söyledi. Bilim dünyasına katkı sunan tüm bilim insanlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. İyi olanı, başarılı olanı ülkemizin önünde yeni yollar açanı ödüllendirmek, insanlığın ortak ilim hazinesine katkı yapanı takdir etmek görevimizdir. Başarılar desteklendikçe büyür, sahip çıkıldıkça gelişir, toplum tarafından kıymeti bilindikçe serpilir. Taltif ve takdir edilen her başarı yeni çalışmaların ilham veren yeni hikayelerin önünü açar. Takdim edeceğimiz TÜBA ve TÜBİTAK ödülleri ile işte bunu yapmanın gayretindeyiz. İlmi çalışmaları ve çığır açıcı eserleri ile bilim dünyasına değerli katkılar sunan ülkemizin müreffeh yarınları adına gece gündüz çalışan tüm bilim insanlarımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” diye konuştu.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TÖRENDEN 3 ÖDÜLLE AYRILDI

Prof. Dr. İlhami Gülçin; TÜBİTAK Bilim Ödülleri Teşvik Ödülü kategorisinde “biyokimya alanında doğal veya sentetik antioksidan moleküllerin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi ve etki mekanizmalarının aydınlatılması, global hastalıklar ile ilintili bazı metabolik enzimler için selektif inhibitör seçimi, dizaynı ve sentezi konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 100. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülü almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Rabia Meryem Yılmaz ise TÜBİTAK Teşvik Ödülleri kategorisinde “öğretim teknolojileri, eğitimde artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanımı, okul öncesinde teknoloji destekli dil öğretimi konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” kapsamında 100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı.

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri de (GEBİP) program kapsamında sahiplerini buldu. Doç. Dr. Haydar Kılıç; Doğa Bilimleri dalında, Organik Kimya alanında TÜBA-GEBİP ödülünü almaya layık görüldü.

REKTÖR ÇOMAKLI: AKADEMİSYENLERİMİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Alınan ödüllerin gurur verici olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bugün burada, ödül almaya hak kazanan akademisyenlerin başarılarını kutlamak için yer aldığını belirtti. Atatürk Üniversitesinin başarı çıtasını her geçen yıl yükselttiğini aktaran Rektör Çomaklı, kazanılan ödüller aracılığıyla bunun geri dönüşlerini almaktan ziyadesiyle mutlu olduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Üç öğretim üyemizin önemli bilim ödülleri alması, üniversitemizin akademik mükemmeliyetini ve bilimsel araştırmaya olan bağlılığını göstermektedir. Öncelikle, ödül alan akademisyenlerimizi tebrik etmek istiyorum. Sizler, bilimsel araştırmanın sınırlarını zorlayarak, bilgiye olan derin bağlılığınızı ve tutkunuzu gösterdiniz. Sizin gibi bilime sevdalı akademisyenlerimiz, üniversitemizin itibarını yükseltiyor ve gelecek nesillere ilham veriyor. Ayrıca, bu başarıları mümkün kılan tüm öğretim üyelerimize, personelimize ve öğrencilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Her biriniz, üniversitemizin başarısına katkıda bulunuyorsunuz. Son olarak, bu ödüllerin sadece bir başlangıç olduğunu hatırlatmak isterim. Bilim, sürekli bir öğrenme ve keşif sürecidir. Bu başarıları kutlarken, aynı zamanda daha fazla bilgi arayışımızı ve bilimsel mükemmeliyeti hedeflemeye devam etme taahhüdümüzü de yeniliyoruz. Bu düşüncelerle başta marifeti iltifata tabii tutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizin büyümesi ve gelişmesi için yoğun gayret sarf eden herkese teşekkür ediyor, değerli mensuplarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 31 Aralık 2023 10:45

    Teknolojiye dönüşmeyen bilimin hiçbir değeri yoktur. 15 gün önce URAP, dünyanın en başarılı üniversitelerini açıkladı. İlk 500 de bir tane Türk üniversitesi yok. İlk binde de 9 Türk üniversitesi var, onlar da 600,700,800. siralardalar. Atatürk üni. 1200' lerde bile yok. Bu mu başarı?.. hayır hayır kesinlikle b u başarı değil, bu kendilerini teselli etmektir. Teknolojiyi üniversite üretir, devlete verir, devlet bunu satar bütçeye koyar, halkına harcar, halkını müreffeh yaşatır. İşte üniversite budur, üni.gorevii de budur. Yoksa platformlarda boy göstermek değildir. Bu üniversiteler neden bir Samsung, appele üretemiyorlar , neden,neden ?.. 2024 de bir prof. 80. bin ₺ maaş alacak. Bu ülkede 15 milyon açlık, benim gibi, 36 yıl bu devlete hizmet etmiş emekli bir lise branş öğretmeni de yıllardır yoksulluk sınırının altında yaşıyor aldığımız 15 bin ₺ ile kıt kanaat geçiniyoruz. Bu nasıl adaletsizlik bir gelir dağılımıdir, bu nasıl bir sistemdir ?.. bu fakir halkın parası neden böyle çar cur ediliyor ?.. bu korkunç adaletsizlik nedendir ?.. üçüncü dünya ülkelerinde bile böyle korkunç bir gelir dağılımı adaletsizliği yok. Bu ülkenin bu şartlarında bu insanlar böyle uzaysi bir hayat yaşıyorlar da aslı görevleri olan KDV'si yüksek teknolojik eserleri neden üretemiyorlar, halkına hizmet etmiyorlar, neden ,neden ?.. böyle körler sağırlar... Bu ülkeye hiçbir değer saglamiyor. Siz de lütfen artık bu tür haberleri yazmayın. Bu yazdıklarımı yazıp sorgulayın. Ama siz de bu düzenin bir halkasisiniz, buralardan besleniyorsunuz, nasıl gerçekleri, doğruları yazasınız ki. Tencere yuvarlanmış... Selamlar.