O söylüyorsa doğrudur

Palandöken’e çok özel açıklamalar yapan Başkan Sekmen, “2023 Erzurum’un şahlanış yılı olacak” dedi.

Gazetemiz başyazarı Mehmet Şener’e konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Her açıdan Erzurum’u yeniden ülkenin ilk on şehri arasına dahil etmek için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve biz yerel yöneticiler seferberlik ilan ettik. Erzurum göç edilen değil, göç alan şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” şeklinde konuştu.

Erzurum’da belediye başkanlığının ikinci döneminde, başta kent merkezi olmak üzere, tüm ilçelerde ve kırsalda yaptığı hizmetlerle dört bir yana büyükşehrin imzasını atan Başkan Mehmet Sekmen, kimi odakların akla ziyan oyunlarına ve dalaverelerine rağmen Erzurum’u, kentlerin “süper ligi”ne çıkarmak için gecesini gündüzüne katıyor.

Ülke çapında ki büyükşehir belediyelerine yönelik düzenlenen hizmet memnuniyeti saha çalışması ve halkın nabzının tutulması anketlerinde, her defasında ilk üç arasında çıkmayı başaran Mehmet Sekmen, 2023 yılı için de hedef çıtasını yüksek tuttu.

“Erzurum’un değişmez makus talihi” şeklindeki tamamen yenilgi yüklü bir sözü, neredeyse kimi dönemler bu şehrin milli inanışı haline getirenlere inat Erzurum, son yirmi özellikle de son on yıldan beri adeta tarihin çöp sepetine attı. Gerek merkezi hükümetin her alandaki anlamlı ve kıymetli yatırımları gerekse de başta büyükşehir olmak üzere, belediyelerin sürdürdüğü hizmetler adeta Erzurum’u maraton koşucusu kıldı.

Geçen hafta sonu Başkan Sekmen’le beraberdim. Sosyal medyanın gündemi dahil kamuoyunun cevabını merak ettiği hemen her konuyu sordum; Başkan Sekmen de açık yüreklilikle cevapladı.

ERZURUMSPOR

O TAHTA AÇILACAK

Spor kamuoyunun en çok üzüldüğü konuların başında hiç kuşku yok ki Erzurumspor gelmektedir. Hepimiz istiyoruz ki mavi beyazlı yiğitler başarıdan başarıya koşsun ve yeniden olması gereken kümeye yükselsin.

Başkan Sekmen cevapladı:

“Takımımızın transfer tahtasının açılması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Son iki hafta içerisinde tam da bu sorunla ilgili olarak İstanbul ve Ankara’ya defalarca gittim, iş insanlarımızla görüştüm. Son anda ciddi bir aksilik vücut bulmaz ise, öyle zannediyorum ki bir iş adamımızın özverisi ile bu sorunu aşmış olacağız. Yani tahtayı yakında açtıracağız.”

SEKMEN: KİMSE ERZURUM’A ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ ŞEHİR DİYEMEZ, DEDİRTMEYİZ DE…

“2023 yılının şahlanış yılı olacak” diyor, Başkan Sekmen…

Pekii ama nasıl?

Cevaplıyor:

“Kırsalda sulama sorununu yüzde yüze yakın bir oranda bitireceğiz. Kaldı ki bu hususta öyle muazzam mesafeler aldık ki, Erzurum’un dört bir civarında sulu tarım yapılabilir hale geldik. Yüzlerce gölet, barajlar, kanallar ve köylere ulaşan su şebekeleri ile Anadolu’nun çatısı Erzurum hayvancılığın yanı sıra tarım şehri haline de gelmeye başladı. Erzurum yeniden tıpkı yetmişli yıllarda olduğu gibi pek çok ülkeye canlı hayvan ve et ihracatı yapacak bir noktaya gelecek.”

Mehmet Sekmen’i Kartal Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerden bilenlerin de kabul ettiği gibi çözüm odaklı bir yönetici.

Mazeret üretmek yerine, çare sunan bir siyasetçi kimliğine sahip…

“Hiçbir sorun, çözümünden daha büyük değildir” sözü de Sekmen’e ait zaten…

YENİ DÖNEMİN YİNE BİR NUMARALI PROJESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Mehmet Sekmen Erzurum’a büyükşehir belediye başkanı seçildiğinde, bu şehirde elan yıkılması gereken yapı sayısı 65 bin civarındaydı. Çünkü Erzurum’un mahalleleri toprak yapılardan ibaretti.

Başkan Sekmen, yıllar içerisinde öyle akılcı ve adil bir kentsel dönüşüm projesi izledi ki, bu gün Erzurum’un neredeyse yüzde sekseni o toprak yapılardan kurtuldu. TOKİ ve belediye sayesinde on binlerce insanımız toprak yapıdan kaloriferli dairelere kavuştu. Aynı zamanda sosyal donatılar ve kentsel hizmetler…

Üstelik bu anlamlı hizmet yalnızca kent merkeziyle sınırlı kılmadı, Kuzey’den Güney’e şehrin tüm ilçelerinde karşılık buldu.

Yadsınamayacak bir başarıdır.

Kimse bu şehirde, “Hükümet ya da büyükşehir belediyesi Güney ilçeleri ihmal edip Kuzey ilçelere önem veriyor” diyemiyor.

Diyemiyorlar; çünkü Başkan Sekmen, Güney’i kalkınmamış bir şehrin Kuzeyi refah içinde olsa ne yazar” anlayışı ile hizmet kervanını önce Güney’den yola çıkardı.

Biliyoruz.

Terör örgütü PKK da FETÖ de ve onların siyasi uzantıları da sinir krizi geçiriyorlar.

Dedikleri tam olarak da şu:

“Niye Kürt halkı Sekmen’i bu kadar seviyor, hizmetlerini sürekli alkışlıyor?”

Samimiyetinden ve cesaretinden olmasın…

YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SIÇRAMANIN RAMPASI OLACAK

Malum; ikinci organize sanayi bölgesi zaten olmaması gereken bir bölgeye kurulmuş bunun doğal bir neticesi olarak da çökmüştü.

Şimdi meselenin arka planına bakmaya lüzum yok.

Madem olan oldu, giden gitti.

Yarına ve önümüze bakalım.

Biliyorsunuz, Erzurum’un yeni organize sanayi bölgesi Ilıca’da Şeker Fabrikası’nın karşısında vaktiyle askeriyeye ait bir arazi üzerine kuruluyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı hizmetlerini üstlendiği bu bölgede onlarca işletme yer alacak. Yine Başkan Sekmen’den öğreniyoruz ki, Erzurum’un yeni organize sanayi bölgesinde yer almak için isimlerini yazdıran ve sıraya giren onlarca ulusal şirket mevcut…

Bizim sorup Sekmen’in de cevap veremediği hiçbir husus yok…

Lakin izniniz olursa tekmilini birden vermeyelim.

Düşünün ki daha şehir genelindeki peyzaj çalışmalarına bile gelemedik. Oysa başlı başına bir başarı ve tarihe geçecek hizmetler arasında…

Bugünlük bu kadar…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alihan önder 20 Aralık 2022 20:44

    tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. erzurum sizinle egleniyor tontoşum.