ASAYİŞ Haber Girişi : 19 Ocak 2015 09:09

O şirket müdürüne 2 yıl 6 ay hapis

O şirket müdürüne 2 yıl 6 ay hapis

Erzurum’da Çağ Otomotiv şirketinde satış müdürü olarak görev yaparken ’hizmet nedeniyle güveni kötüye’ kullanmaktan hakkında dava açılan Sedat A, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2003-2007 yılları arasında Erzurum’da Çağ Otomotiv şirketinde satış müdürü olarak görev yapan Sedat.A.’nın şirketin o dönem 648 bin 700 TL’sini şirket hesaplarına yatırmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Çağ Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Çakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Sedat.A. hakkında Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde TCK’nin 155/2 maddesi kapsamında ’güveni kötüye kullanmak’ suçundan dava açıldı. 

rn

Tutuksuz olarak yargılandığı davanın karar duruşmasında suçsuz olduğunu belirten sanık Sedat.A., "Şirketin banka hesaplarındaki paraları çekerek, şirketin yetkilisinin talimatları ile ödeme yaparak maaş, prim ve avansları kapatıyordum. Şirketin parasını ben almadım. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi.

rn

Mahkeme heyeti, Sedat.A.’nın görev yaptığı şirkette "hizmet nedeniyle güveni kötüye” kullanmak suçunu işlediği kanaatine vararak, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 

rn

CEZA ERTELENMEDİ

rn

Mahkeme, verilen hapis cezası ile birlikte sanığın devlet memurluğu hizmetinden men edilmesine ve hapis cezasının ertelenmemesine karar verdi. 

rn