GÜNDEM Haber Girişi : 24 Şubat 2015 00:07

New City müjdesi

New City müjdesi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, inşaatı durdurulan New City projesinin hak sahipleri ve Karadayı İnşaat firmasının yetkilileri ile bir araya geldi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, inşaatı durdurulan New City projesinin hak sahipleri ve Karadayı İnşaat firmasının yetkilileri ile bir araya geldi. 
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde mağdurlara seslenen Sekmen, projenin 
geldiği son aşama ve yapılanları anlattı.
Dursun Ali ve Ahmet Metin Karadayı ile projeden ev alan yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Sekmen, kimsenin üzülmesini istemediğini belirterek, "kanunlar çerçevesinde elimizden geldiği kadar mağdur vatandaşların dertlerine çözüm olmaya gayret gösteriyoruz"dedi.
Projede gelinen noktayı anlatan Başkan Sekmen öncelikle dava açan arsa sahipleri ile görüştüğünü, öneriler sunduğunu açıkladı. İşlemlerin devam etmesi için açılan davaların geri alınması gerektiğine vurgu yapan Sekmen,  "Dava açan arsa sahipleri vardı. Dediler ki; bunlar olduğu sürece işlem yapamıyoruz. Sekiz kişi dava açmıştı, bu arkadaşlara şunu söylüyorum; önce arsalar üzerinde hakkı olan arkadaşlar o davalar kalkmadan işlemler yürümüyor. 404 hak sahibinin hakkını koruyacak, bu arsalar üzerine birer dairemiz yapıldığı zaman ipoteği serbest bırakacak şekilde bir ipotek kurulma şartıyla onlara öneri götürdüm"dedi.
Belediyenin arsasıyla ilgili olarak da yüzde 25'i peşin, geri kalanı 24 ay vade olmak üzere hem satış hem de takas kararı aldıklarını belirten Başkan Sekmen şöyle devam etti. "Bana Meclis'te 'bu parayı ödeyecek mi ödemeyecek mi?'diye soru soruldu, ben de borç bitinceye kadar arsa üzerine bir şey yaptırmayacağız, bunun için takas kararı aldık. Belediye arsalarının üzerinde bina olmasa dolayısıyla o binaları da çabucak güçlendirip ki teknik bir rapor aldık bu rapor doğrultusunda güçlendirerek ruhsata bağlanacak ve inşaat devam edecek. Bunun için gerekirse belediyenin ve diğer hak sahiplerinin arsaların takasını gerçekleştirerek süratle yardımcı olacağız. Ve yahut da şu an da iki firma üzerinde olan 22 dönüm arsaya ruhsat vereceğiz, orada inşaatlar devam edecek, borcun bitmesini bekleyeceğiz borç bitti mi, orda da güçlendirme dolayısıyla gerekli işlem yapılacak. 
Arsa sahiplerine tavsiyem şu; yol gösteriyorum arsa üzerine ipotek koymak şartıyla 404 arkadaşımız bu işin önünü açabilirler. Bu iş yürüyecekse karşılıklı anlayışla yürüyecek biz de belediye olarak proje konusunda, harçlar konusunda elimizden gelen ne varsa yasal doğrultuda yardımcı olacağız. Bu teklifi 13 Haziran'da ben yine yapmıştım. Zaman zaman sizler eylemlerde bulundunuz ama bilin ki benim hiçbir kabahatim, günahım yok. 
'Biz paramızı toparladık, ihaleye çıkın'dediğiniz an ihaleye çıkacağız. Bilmenizi istiyorum bu kararı Meclis'te oy çokluğuyla aldık, tabi muhalefet edenler de oldu. Bu birliktelik tüm tarafların katılımıyla olmalı"diye konuştu.
Başkan Sekmen açıklamalarının ardından toplantıdan ayrılırken, Karadayı İnşaat Onursal Başkanı Dursun Ali Karadayı, mağdurların sorularını cevaplandırdı. Toplantıda hak sahiplerine seslenen Ahmet Metin Karadayı ise şirket olarak  üzerimize düşeni fazlası ile yaptık, yapmayada devam edeceğiz. Biz bu memleketin evladıyız ve memleketin zarar görmesine asla izin vermeyiz. Burada sıkıntıya giren vatandaş oldu, şirketimiz oldu ancak şimdi işler yoluna girmeye başladı. Bundan sonraki süreçte el birliği ile projeyi sonlandırıp tamamlayacağız, inşallah" dedi.
Etiketler : newcity
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.