EKONOMİ Haber Girişi : 04 Ekim 2011 16:43

Nevşehirli Hacı Adayları Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Nevşehirli Hacı Adayları Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının 2011 yılı hac organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara hareket eden Nevşehir 3. Kafiledeki Kafile Başkanı Müftü Yardımcısı Ali Gülden başta olmak üzere 184 hacı adayı Nevşehir Kapadokya Havalimanından dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Uğurlama programına İl Müftü Vekili A. Celalettin Altunkaya, Kapadokya Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit, Acıgöl İlçe Müftüsü Yaşar Bolat, Müftülük Havalimanı görevlileri Adnan Tekin ve Caner Baykara ve çok sayıda hacı yakınları katıldı.

04.10.2011tarihinde İlimizden Cidde ve oradan da Medine’ye gidecek olan hacı adayları, 25.11.2011 tarihinde Nevşehir Kapadokya Havalimanına iniş yapacaktır.

Hacı adaylarını uğurlama öncesi konuşma yapan Müftü Yardımcısı Ali Gülden; “Bu gün hacılarımızı, yakınlarımızı uğurlarken sevinçliyiz. Çünkü onlar yolculukların en güzeli, hac yolculuğuna çıkıyorlar. Yüce Allah’ın misafiri olmak üzere, onun evi Kabe’yi ziyarete gidiyorlar. Bu gün hacılarımız mutlu, heyecanlı, hacılarımızın hem gönlü hem gözü yaşlı. Çünkü uzun yıllardır hasretle bekledikleri bir yolculuğa çıkmak üzereler. Cenab-ı Allah yolculuğumuzu açık etsin. Mübarek yolculuğumuz inşallah bugün başladığı gibi duayla, rahmetle, bereketle dolu olsun. Cenabı Hak haccımızı, haccınızı kabul eylesin” dedi.
Hacı adaylarının, kutsal topraklarda kendilerini ibadete kilitlemelerini, makbul bir hac yapmalarını dileyen Gülden, “Sadece kendiniz için değil, herkes için dua edin. Orası dua, arınma yeridir. Allah’a bağlılığınızı doya doya yaşayacağınız bir yerdir. Dualarınız, tövbeleriniz kabul olmuş bir halde ülkenize dönmenizi diliyorum” diye konuştu.

    Konuşma sonrası Ali Gülden’in Kur’an-ı Kerim okuyuşu ve yapılan duygu yüklü duanın ardından hacı adayları yakınlarıyla vedalaştı. Hac yolculuğu öncesi Kapadokya Havalimanında yakınları ile vedalaşan hacı adayları gözyaşlarına hâkim olamadı.