EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2011 16:30

Nevşehir ve UÇHİSAR KASABASINDA kutlu doğum etkinlkleri

Nevşehir ve UÇHİSAR KASABASINDA kutlu doğum etkinlkleri

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Uçhisar Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliği ile konferans düzenlendi.

Uçhisar Belediye düğün salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İl Müftülüğü Vaizi Mustafa Şahin katılırken, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güllerle karşılanan kasaba halkına ayrıca çeşitli hediyelerin de verildiği programda Belediye Başkanı Osman Süslü ve Din görevlileri konukları ile de yakından ilgilendiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim ve Türkçe mealinin açıklanmasının ardından devam etti.

Peygamber aşığı bir millet olarak Hz. Muhammed’i tanımak, anlamak ve yaşamanın en tabi vazife olduğunu belirterek, “Kutlu Doğum Hz. Peygamber efendimizi anmaya, anlamaya vesile olmalıdır” diyerek, açılış konuşması yapan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in sevgisi yaşamımızın ayrılmaz parçası olmalıdır. Hayatımızı Peygamber Efendimizin (S.A.V)’in hayatına endekslediğimizde, huzur ve mutluluğu yakalayacağımızdan kimsenin endişesi olmamalıdır” diye konuştu.

 

Programa “Şefkat ve Merhamet Peygamberi” konulu konferansını vermek üzere katılan Vaiz Mustafa Şahin ise konuşmasına şöyle devam etti; “Tüm insanlık için rahmet kaynağı ve merhamet eğitmeni olan Hz. Peygamber (S.A.V.)  sadece sözleriyle değil tutum ve davranışlarıyla insanlık bilincine en büyük katkıyı sağlamış yegâne rehberdir. Bunun en güzel örneklerinden birisi de şu hadise ve Hz. Peygamber (S.A.V.)’in şu şefkatli tutumudur. Mekke fethinden sonra halkla görüşürken, huzurunda çok heyecanlanan bir kimseye Rasûl-i Ekrem “Sakin ol, çünkü şüphesiz ben, bir kral değil, sadece senin gibi; kuru et yiyen bir kadının oğluyum.” Diyerek, onu sakinleştirmişti. Bu davranışı analiz ettiğimizde görüyoruz ki; Rahmet Elçisi öncelikle karşısındakinin heyecan ve korkusunu naif üslubuyla gideriyor. Sonra da onun rahatlamasına ve kendini ifade etmesine fırsat verecek olan ayrımsız ve sınıfsız bir anlayışın kendi öz karakteri olduğunu hissettiriyor.”

 Şahin; “Buradan şunu çıkarıyoruz ki; merhamet, öncelikle korku ve endişenin sıkıntı verici ve ezici etkilerini giderecek yumuşak ve sakin bir tavır istiyor. Çünkü korku, endişe, baskı ve zorlamanın olduğu yerde hayır olmaz; oradan rahmet de açığa çıkmaz. Merhametin ve rahmetin ikinci olmazsa olmazı insanların kendilerini ifade etmelerine imkân veren ve insan olma izzet ve şerefini hissettiren bir yaklaşımla davranışlar sergilemek. Hz. Peygamber (A.S.)’ın bir tek bu hadisi bile insanlara bakışımızın ve muamelemizin insani odaklı olabilmesi için yeterli olmalıdır. Bu merhameti; aile hayatımızda, çocuklarımıza; onlarla ilgilenerek, şefkatle ilgi gösterip çocukluklarını onlara çok görmeyerek, onların kendilerini rahat hissedecekleri bir ortamı hazırlayarak yaşatmak mümkündür. Yine bu konuda da en büyük örneğimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) olacaktır” dedi.

 

Program konuşmacı olarak katılan Vaiz Mustafa Şahin’e, Belediye Başkanı Osman Süslü tarafından plaket takdim edildi.

NEVŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN KUTLU DOĞUM KONSERİ

İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda Bayanlara yönelik İlahi Konseri ve Sema gösterisi gerçekleştirdi.

 

Program öncesi katılımcılara canlı Gül ve Gül lokumu takdim edildi.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Konya İlinden davet edilen Grup Vuslat İlahi Grubu, birbirinden güzel ilahiler ve kasideler seslendirildi.   

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor salonunda verilen konser, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konya’dan gelen “Grup Vuslat” adlı İlahi grubu,  Üftade Kur’an kursu öğreticisi Sebahat Çuhacı’nın “Merhamet Peygamberi” konulu açılış konuşmasının ardından ilahi konserini seslendirdi. Salonu dolduran izleyiciler, iki saati aşkın süren İlahi konseri ve semazenlerin yapmış olduğu Sema gösterisini keyifle izledi.

Haftanın anısına Kur’an kursu öğreticisi Sebahat Çuhacı, Grup Vuslat adına Saliha hanıma buket çiçek takdim etti.

 

 

Haber:Adnan TEKİN (Nevşehir İl Müftülüğü Diyanet Dergisi Muhabiri)