EKONOMİ Haber Girişi : 21 Temmuz 2011 01:07

Nevşehir Müftülüğünden Din Görevlilerine Temel Eğitim Kursu

Nevşehir Müftülüğünden Din Görevlilerine Temel Eğitim Kursu

Nevşehir ve diğer illerde sözleşmeli olarak görev yapan ve Nevşehire  kadrolu olarak atanan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine 18.07.2011-29.07.2011 tarihleri arasında Endüstri Meslek Lisesi Salonunda Oryantasyon (Temel Eğitim) kursu düzenleniyor.
 
İki hafta sürecek olan kursa Nevşehir İl genelinde yeni göreve başlayan 6 İmam-Hatip, 1 Müezzin-Kayyım ve 18 Kur’an kursu öğreticileri katılırken, Temel eğitim kursu İl Müftü Vekili Ali Gülden tarafından veriliyor.

Kursa katılan kursiyerlere Kamu Hizmet Bilgileri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi, Anayasa, İnsan Hakları, Halkla İlişkiler, Mevzuat, Devlet Teşkilat Bilgileri, Türkçe İmla kuralları konuları hakkında bilgiler veriliyor.
 Gülden, seminerin ilk gününde yaptığı konuşmasında, din görevlilerinin kutsal bir göreve başladıklarının farkında olmaları gerektiğini belirterek, “Din hizmeti sunan personelin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri yanında mesleki bilgilerini yenilenmesi, hizmetteki verimliliğin artırılması açısından çok önemlidir” dedi.
 Müftü Vekili Gülden, Kur’an-ı Kerimi öğrenme ve okuma konusunda daha iyi bir seviyeye gelinmesi için sözleşmeli olarak atanan İmam-Hatip mezunlarının görev yerine gönderilmeden önce iki haftalık eğitime tutulmalarının da önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Göreviniz sırasında herkese yardımcı olmalı, dinimizin en iyi şekilde öğrenilmesini sağlamalısınız. Bunu için iyi bir kütüphanemiz olmalı, bilgisayarı iyi kullanmalısınız, cemaatinizi çoğaltmalısınız. Göreviniz sadece namaz kıldırmak değil, dini bilgiler vermek, Kur’an-ı Kerimi okutmak, sosyal yönden de vatandaşlarımızı kucaklamak, herkesle diyalog kurmak olmalıdır. İyiliği gösterip kötülükten sakındırmalıyız. Herkes bunu çevresine öğretmelidir.” dedi.
 Oryantasyon (Temel Eğitim) Kursu hakkında bilgiler veren İl Müftü Vekili Ali Gülden; “İlimiz ve İlçelerde yeni göreve başlayan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri için düzenlenen bu kursun faydalı olacağı kanaatindeyim. Yeni göreve başlayan arkadaşları kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

        Haber:  Adnan TEKİN
           Diyanet Dergisi Muhabiri
              Nevşehir İl Müftülüğü