EKONOMİ Haber Girişi : 23 Ocak 2010 18:51

Nevşehir Müftülüğünden Din Görevlilerine Konferans

Nevşehir Müftülüğünden Din Görevlilerine Konferans
İl Müftülüğü tarafından Ticaret Borsası salonunda Din görevlilerine yönelik konferans verildi.
Programa İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İrfan BAŞKURT, İl Müftü Vekili Ali GÜLDEN, Şube Müdürü Mustafa AKTAŞ ve Din görevlileri katıldı.
Müftülüğümüzün davetlisi olarak Nevşehir’de bulunan İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İrfan BAŞKURT Din görevlilerine yönelik “Hizmet İçi Kurslarında ve Cami Derslerinde Verimlilik” konusunda 3 konferans verdi. Konferanslardan ilki Nevşehir İl Merkezi ve İlçelerindeki din görevlilerine verildi. Zaman zaman karşılıklı diyalog şeklinde geçen konferansta hizmet içi kurslarında uygulanabilecek olan öğretim metotlarından biri olan “Aktif Eğitim Metodu” hakkında bilgiler verdi. Uygulama ile ilgili din görevlilerinin konuyla ilgili görüşlerine başvuruldu. Müftülüğümüz tarafından, İstanbul-Pendik İlçesi Müftülüğünde iken İl Müftümüz Dr. Süleyman AKTAŞ tarafından ikinci defa denenmekte olan söz konusu uygulamadan diğer hizmet içi kurslarından daha verimli olduğu kanaatine varıldı.
Aktif eğitim metodu ile ilgili anketin sonuçları da değerlendirildi.   Konferans sonrası toplantılarda metodun olumlu ve olumsuz yönleri de tartışıldı. Ortaya çıkan sonuçlar kaydedilerek metotla ilgili önemli tespitler yapıldı.
Bahsi geçen konferansta ayrıca milli-manevi değerlerin halkımıza ulaştırılmasında din görevlilerinin rol ve misyonu konusunda da önemli mesajlar verildi. Din görevlilerinin misyon ve vizyonunun önemi, hizmet bilincinin daha da geliştirilmesi, halkımıza din hizmetlerinin ulaştırılmasında din görevlilerinin üzerine düşen dini ve resmi sorumluluk ve küreselleşen dünyada toplumda iyice aşınmaya yüz tutan dini ve kültürel değerlerin muhafazasında din görevlileri ve bu bağlamda camilerin rolü gibi konularında işlendiği konferansların ikincisi Ürgüp ilçesinde görev yapan din görevlilerine, üçüncüsü ise Nevşehir Merkez Kur’an kursu öğreticilerine verildi.