EKONOMİ Haber Girişi : 17 Eylül 2011 00:23

Nevşehir Müftülüğünde Motivasyon Konferansı

Nevşehir Müftülüğünde Motivasyon Konferansı

 İl Müftülüğü, 15.09.2011 tarihinde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen aylık personel toplantısı sonrası Araştırmacı-Şair, Yazar Asım Yekeler tarafından verilen “Mutlu Olmanın Yolları” konulu konferans düzenlendi.

 Nevşehir Merkez, Kasaba ve Köylerinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım,  Kur’an Kursu Öğreticisi ve Daire personelinin katıldığı konferans öncesi İl Müftü Vekili Ali Gülden böyle bir konferansı düzenleme gerekçelerini şöyle açıkladı; “Mutluluk insanoğlunun yeryüzündeki en kadim arayışlarından birisidir. Zira inanan insanlar olarak bizlerin dünyadaki bütün yapıp ettiklerimiz hem dünya hem de ahiret mutluluğunu yakalamaya yöneliktir. Bu arayışta mutluluğu arama ve insanlara bu konuda rehberlik yapma sorumluluğunu taşıyan bizlerin mutlu olması ön noktada büyük önem arz etmektedir. İşte bu mutluluğu kendi hayatımızda yakalamak için, bu gün bu konferansı düzenlemiş bulunmaktayız. Konferansın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 Konferansında yaşanmış birçok örneğe yer veren Yekeler, “İnsan, yaratılanlar içerisinde en mükemmelidir. Her insanın güzel bir tarafı mutlaka vardır. Önemli olan kötü tarafların arasında güzeli bulabilmektir. Hayatı mutlu bir şekilde yaşamak, öncelikle, önemli olduğumuzu fark etmekle, kendimizi tanımakla, kendimizle barışık olmakla, kendimizi sevmekle ve iç dünyamızda kendi yolculuğumuza çıkmakla başlar. Biz, yani kendimiz çok değerliyiz, çok önemliyiz” dedi.
  Mutlu olmada kendimizle barışık olmanın önemli olduğunu belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler; “Fiziğimiz bizim mevcut kumaşımızdır. Elimiz, gözümüz, burnumuz ve yüzümüzü biz seçmiyoruz. Seçemediğimiz bir kumaş için üzülmemize gerek yok. Bize düşen mevcut kumaşla iç dünyamızda mutlu olmanın yollarını aramaktır. Kusur bildiğimiz, beğenmediğimiz eksiklikleri lehimize çevirmeliyiz. Başımıza gelen felaketleri lehimize çevirmenin yollarını bilmeliyiz.”
 Birey, aile ve toplum olarak mutlu olmak için sevginin her şeyden önemli olduğuna dikkat çeken Asım Yekeler, “Sevgi olmadığı takdirde mutlu olunmaz, mutluluk olmadığı takdirde başarı elde edilemez.” dedi.
 İnsan güzelliğine değinen Yekeler; “Bir de Yaradan’ın yarattığı insana bakın! Binlerce yıldır bütün organlarımız hep aynı yerinde; kulakların gözle, burnun ağızla yer değiştirdiğini gördünüz mü? Organların yerleri o kadar muhteşem bir tasarımla düşünülmüş ki,  bu organın buradan başka daha uygun olabileceği bir yer yok diyorsunuz. Bu da binlerce yıl önce insanı yaratırken Yaradan’ın bu organların yerini bu kadar mükemmel tayin etmesi, yine onun olağanüstü bir ilminin olduğunu göstermiyor mu?
 Bunları niye söylüyorum? Şunu demek istiyorum: Ey insan, kendi kıymetini bil. Dünyada tek olduğunu, eşinin benzerinin bulunmadığını ve böylesine büyük bir ilim sahibi Yaradan’ın seni yarattığını bil! Ona göre hareket et diye.
 Evet, mutlu yaşamamızda, kendimizin değerini bilmemiz çok önemlidir. Bu kadar kıymetli olan biz, kendimizi de sevmeliyiz. Kendisini sevmeyenin başkasını sevmesi, kendisi mutlu olmayanın, başkalarını mutlu etmesi, kendisini değerli bulmayanın başkasına değer vermesi beklenemez…
 Televizyon haberlerinde seyrediyor, gazetelerde okuyoruz: “Falan kendini köprüden atarak, filan damarlarını keserek, intihar etti!” diye. Hatta yakın zamanda bir cerrah profesörümüzün damarlarını keserek intihar ettiğini duydum. İnsan çok üzülüyor, bir cerrah profesörün yetişmesi kolay mı? En modern uçağı yüz milyon dolar verip alabiliyorsunuz. Acaba giden bir cerrahın yenisini bir milyar dolar versek alabilir miyiz? Hayır, öyle bir cerrahın yetişmesi için elli yıl gereklidir.
 Kim isek öyle olmalıyız. Kendimizi tanımalıyız. Gerçek kimliğimizi tanıma korkusu yaşamamalıyız. Başkalarını taklit ederek hiçbir yere varamayız. Biz kendimiz olduğumuz sürece değerliyiz. Taklit bu kadar önemli olsaydı, tarihte gelmiş geçmiş Mevlana, Yunus Emre, İbni Sina, Mimar Sinan gibi büyüklerin hafızalarımıza kazındığı gibi, bugüne kadar insanları taklit eden yüzlerce taklitçiden hafızamızda kalan kaç kişi var?
 Yapacaklarımızı, kendimiz istediğimiz için yapmalıyız, başkaları istediği için değil! İşte o zaman gönlümüze bir mabet gibi davranmış, hayatımıza gün değil, günümüze hayat eklemiş, mutlu yaşama adına önemli bir adım atmış oluruz” dedi.
 Konuşmasını iki şiirle tamamlayan Şair-Yazar Asım Yekeler ’e  teşekkürlerini ileten İl Müftü Vekili Ali Gülden; Yılda bir kez de olsa güzel Nevşehir’imize gelerek, böylesine faydalı konferansları vermesini diledi. Program tüm dinleyenler tarafından da memnuniyetle karşılandı.
 Konferans sonrası Müftü Vekili Ali Gülden, Asım Yekeler’e yöreye ait el işlemeli plaket takdim etti. Ayrıca konuşmacı Asım Yekeler, çıkışta kitaplarını imzaladı.