EKONOMİ Haber Girişi : 16 Ağustos 2011 01:08

Nevşehir Merkez Hamit Hoca Kuran Kursu Tamir Edildi

Nevşehir Merkez Hamit Hoca Kuran Kursu Tamir Edildi

Merkez Hamit Hoca Kuran Kursu’nda tadilat ve boya işlemleri sona erdi. Bina tamamen yenilerek, öğrencilere daha iyi hizmet vermek üzere çeşitli değişikliklere gidildi.

 

Merkez Yeni Mahallede bulunan Hamit Hoca Kur’an kursunda tadilat çalışmaları sona erdi. Açılışından zamanımıza kadar Kur’an kursu olarak kullanılan binanın çeşitli yerlerinde tadilat yapılırken, son olarak bina tamamen boyanarak bakımı tamamlandı. Tüm binanın bakımdan geçirildiğini belirten kurs öğreticisi, Kur’an kursunun bakım ve onarımının kurs öğrencileri ve mahalle sakinleri tarafından yapıldığını ifade etti.   

Halkın maddi, manevi katkılarıyla içinin tamamı boyanarak, tabanı laminant parkeli yenilenmiş halılarıyla ve kapılarıyla yenilenerek, Ramazan Ayına yetiştirilmiştir. Bundan böyle daha bir ferah ve sururla ders yapılacağı mekan haline getirilmiştir.

İnşaat sonrası kursta öğrenciler tarafından okunan Hatm-i Şerif programına katılan Müftü Vekili Ali Gülden; “Tüm maddi ve manevi katkılarını esirgemeyerek, sadaka-i cariye hükmünde olan hayırlı hizmeti gerçekleştirmesini sağlayan öğrencilerinin ve mahalle sakinlerinin tüm geçmişlerine Cenab-ı Mevla’dan Rahmet, kendilerine hayırlı ömür, bereketli kazançlarla nice senelerde eserlerinin daim ve devamlı olmasını diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah say ve gayretlerini meşkur eylesin” dedi.

Öğrenciler tarafından okunan Hatm-i Şerifin duasını Müftü Vekili Ali Gülden yaptı.

                                                                                                                     

Haber:Adnan TEKİN