EKONOMİ Haber Girişi : 22 Haziran 2011 15:50

Nevşehir İl Müftülüğünden İcazet Merasimi

Nevşehir İl Müftülüğünden İcazet Merasimi

Nevşehir, tarihi bir icazete ev sahipliği yaptı.

 Merkez Kurşunlu Camiinde düzenlenen Aşere, Takrib ve Tayyibe icazeti ile 19 din görevlisi İmam-Hatip kıraat ilmini öğrenerek icazet aldılar.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Merkez Kurşunlu Camiinde Reis-ül Kurra V. Hafız İbrahim Tanrıkulu hoca efendinin talebelerinden,   Hafız Fatih Aydın tarafından AŞERE TAKRİB ve TAYYİBE eğitimi verilen 19 din görevlisi için Aşere Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi düzenlendi.

Nevşehir’de ilk kez İl Müftülüğü tarafından başlatılan Aşere - Takrib ve Tayyibe kursunun ilk mezunları için tertip edilen icazet merasimine Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan misafir Hafızlar Merkez Kurşunlu Camiinde programa katıldı. Cami cemaatine ve TV. ekranları başındaki seyircilerine Kur’an ziyafeti sundular.

Hafız İbrahim Tanrıkulu’nun Reisül Kurra olarak başkanlık yaptığı programa Nevşehir İl Müftü Vekili Ali Gülden, Marmara Üniv. İlahiyat Fak. Öğr. Görv. Doç. Dr. Fatih Çollak, Pendik Eğitim Merkezi Kıraat Hocası Kurra Hafız Ramazan Pakdil, İstanbul Sultanahmet Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Hasan Kara, İstanbul Fatih Camii Baş İmam- Hatibi Hafız Osman Şahin, İstanbul Süleymaniye Camii Emekli İmam Hatibi Kurra Hafız Mehmet Sevinç, Piyale Camii İmam-Hatibi Hafız İshak Danış, Ankara Hacı Bayram Camii İmam-Hatibi Hafız Yunus Koçan ve Dünyada ve Türkiye’de tanınan Kurra İmamlar katılarak, Kur’an tilavetleri sundular.

İl Müftü Vekili Ali Gülden’in açılış konuşmasıyla başlayan merasimde, kalabalık bir cemaate seslenen Gülden, Kursu mahalli imkânlarla 23.11.2009 yılında 25 din görevlisinin katılımıyla başlattıklarını, süreç içerisinde bu sayının hıfz tamamlamak üzere katılımlarla 40’a ulaştığını söyledi.

Gülden, bu kursu açmalarında temel saikin Peygamber Efendimizin, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir.” “Kur’an-ı Kerimi mahir bir şekilde okuyanlar vahiy getiren melek gibidirler” vb. Hadis-i Şerifleri ve Hz. Mevlanında “ Herkes Kur’an-ı, Kur’an’a hizmeti kadar anlar”  sözleri olduğunu ifade etti.

Başlatılan bu kurs ve merasimin Nevşehir’de bir ilk olduğuna dikkat çeken gülden, bu eğitimin Nevşehir’de kökleşerek devam etmesi temennisinde bulundu. 

Merasime Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanı Ulvi Ata,  İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan İlçe Müftüleri, Daire Amirleri ve kalabalık cemaat katıldı.

Merasimi Reis-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Hoca efendi yönetti.

İcazet Merasimi öncesinde Kurra İmamları tarafından gönüllerle hitap eden, Kur’an ziyafeti verildi.

Daha sonra Hafız Fatih Aydın hoca efendinin taliminde İhlas-Felak-Nas-Fatiha ve Bakara suresinin ilk 5 ayet-i kerimelerini Aşara Takrib üzere uygulandı. Akabinde Hafız Fatih Aydın “ İCAZET ŞECERESİNİ” Arapça metinden cemaate okudu.

İcazet alan görevlilere protokol sırasıyla icazet ve hediyeler takdim ettiler. Program tüm katılımcılara verilen yemekle son buldu.

Haber: Adnan TEKİN / Nevşehir Müftülüğü