GÜNDEM Haber Girişi : 14 Kasım 2013 12:01

Nenehatun Anıtı niye konulmuyor?

Nenehatun Anıtı niye konulmuyor?

Büyükşehir Belediyesi, Narmanlı Camii Kent Meydanı düzenlemesi kapsamında 17 Temmuz’da söktüğü Nenehatun Anıtı’nı tüm ısrarlara rağmen yerine koymuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Narmanlı Camii bölgesine yaptığı kent meydanı düzenlemesi kapsamında 17 Temmuz 2013 günü kaldırılan Nenehatun anıtı, çalışmaların tamamlanıp, meydanın açılmasına rağmen bugüne kadar yerine konulmadı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir depoda bekletildiği öne sürülen heykelin neden bugüne kadar yerine monte edilmediği ise medyada yapılan onlarca habere rağmen belediye yetkilileri, kamuoyunu bilgilendirici tek bir açıklama dahi yapmadı. 

1877 Osmanlı-Rus harbinin simge ismi olan Nenehatun’a karşı Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan bu girişime Erzurum kamuoyunun seyirci kalması ise dikkat çekiyor.  Öte yandan belediyeye ait bir depoda olduğu iddia edilen anıtın Aziziye Tabyaları’na konulma fikri de benimsenmedi. Tabyalarda Nenehatun Anıtı’nın zatenolduğunu söyleyen yetkililer, ’’Nenehatun kent merkezinde bilinilirliği açısından kaldırılan bölgede veya daha uygun bir yere konulması daha mantıklı olacaktır’’ fikrini savunuyorlar.