SİYASET Haber Girişi : 07 Nisan 2015 03:10

Nefesler tutuldu...

Nefesler tutuldu...
Aday adayları için heyecanlı bekleyiş bugün sona eriyor. Partiler aday listelerini saat 17:00'a kadar Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya sunacak.
Seçim havası Türkiye'yi iyiden iyiye sardı. Aday adayları için heyecanlı bekleyiş bugün sona eriyor. Partiler aday listelerini mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya sunacak. 24 Nisan'da ise milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek. Bu tarihten sonra genel başkanlar ve milletvekili adayları sahaya inerek vatandaştan partileri için oy isteyecek. Her seçim öncesi sürpriz listelerle seçmenin karşısına çıkan AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri için hangi isimlerle yola devam edeceği merak konusu olurken İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın memleketi Erzurum'dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'de ise heyecan en üst seviyede. Aday listelerinin kesinleştiği ancak genel başkan Devlet Bahçeli'nin bugün 17:00'a kadar listeleri tekrar gözden geçireceği gelen bilgiler arasında. MHP'de merak edilen en önemli isimlerin başında genel başkan yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk geliyor. Öztürk'ün de tekrar Erzurum'dan aday gösterilmesi büyük olasılık. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de gazeteci Orhan Bozkurt'un ismi ön plana çıkarken, Erzurum'da hata yapmak istemeyen Halkların Demokratik Partisi (HDP), ince eleyip sık dokuyor. HDP'de adayına bugün karar verecek.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.