Ne bostancı, ne de kasap! O, halkın adamı

Bu başlığı, Muhammed Cevdet Orhan’ı tarif etmek için değil, Muhammed Cevdet’i akıllarınca istiskal etmeye kalkan çevrelere cevap olsun diye attık.

Sera kurup domates yetiştirdi. Tezgahta domatesin kilosu neredeyse altınla yarışırken Aziziye Belediyesi, en azından kendi muhitinde ahaliye, manavla mukayese edilmeyecek bir fiyatla domates sattı. Aziziye Belediyesi bu hizmetiyle adını, bırakın Erzurum ve interlandını yurt çapında duyurdu, ödüller aldı. Başkan Muhammed Cevdet Orhan’a, Batı ülkelerinden davet üstüne davet geldi. “Bize de anlat, bu başarı hikayesini nasıl yazdın” diye sordular.

Öteden beri savunduğum bir iddiam var:

Erzurum’daki belediye başkanları yaptıkları hizmetleri kamuoyuna bir türlü yeterince duyurmayı başaramıyorlar.

İşte size örnek; büyükşehir belediyesi…

İşte size Yakutiye’nin devrim gibi hizmetleri…

İşte size Palandöken’in mandıra alanında açtığı çığır…

İşte size Pasinler’de sessiz sedasız ilerleyen hizmet kervanı…

Oltu, Tortum, İspir ve Aşkale de ayrı bir destan büyüyor…

Çat, Hınıs, Narman, Olur, Şenkaya ya da Tekman, Karayazı…

Uzundere’de koşuyor, Pazaryolu da…

Ve gelin görün ki O, başka türlü koşuyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, organize sanayi bölgesinde atıl durumdaki bir mezbahaneyi ayağa kaldırdı; özel sektörü de işin içine dahil etti.

Erzurum halkına ucuz et imkanı sunmak için hem belediyenin tüm imkanlarını zorladı, hem de iş insanlarının da elini taşın altına koymasını sağladı.

Ve günün sonunda o atıl tesisten bir üretim merkezi doğdu.

Muhammed Cevdet Orhan, bir belediye başkanı olarak nasıl ki serada domates yetiştirip halka ucuza bu ürünü satmayı başardıysa, et de aynı ivmeyi yakaladı. Piyasadan en az altmış yetmiş liraya daha düşük fiyatla et satıyor; hem de tonlarca…

Şimdi de sucuk kavurma ve türevlerini üretecek yeni bir tesisi hizmete almaya çalışıyor.

Aziziye’nin bu AK Partili belediye başkanı ne dün domates yetiştirirken “ben bostancı olacağım” demişti, ne de şimdi ucuza et satarken “ben artık kasabım” diyor.

Muhammed Cevdet Orhan’ın dediği tek şey şu:

“Şu sıkıntılı günlerde, acaba halkımıza piyasa şartlarına göre daha uygun bir fiyatla temel ihtiyaç maddesi sunabilir miyiz ve biz bu hizmeti verirken özel sektöre zarar vermemek adına ne yapabiliriz.”

Belediyeler, yalnızca kaldırım yapıp çöp toplayan kurumlar değildir.

Belediyeler, aynı zamanda zor zamanda halkın imdadına yetişen sosyal ödevi olan müesseslerdir.

Nasıl ki belediyeler halk ekmek üstünden ekmek satıyor diye fırınlar kapanmadıysa, kimse endişe etmesin Aziziye Belediyesi de domates yetirdiği ve et sattığı için esnaf kepenk indirmeyecektir.

Kıymetli meslektaşım, dostum ve aynı zamanda Aziziye Belediyesi’nin basın müdürü Samet Özünal eğer bana dün şu bilgi notunu göndermemiş olsaydı, muhtemelen Aziziye Belediyesi’nin bu yeni ve muhteşem hizmetinden yeterince haberim olmayacaktı.

İşte o bilgi notu:

Organize Sanayi Bölgesinde belediyeye tahsisli bir mezbaha vardı ve burası atıl durumdaydı. Sadece büyükbaş hayvan kesimi için tasarlanmış olan bu mezbaha, özel sektör işbirliğiyle modernize edildi ve küçükbaş hayvan kesimine uygun raylı sistemler ve yanı sıra her türlü et işlenmesine olanak sağlayan yeni üniteler eklenmek suretiyle faaliyete geçirildi.

Aziziye markasıyla sucuk ve kavurma imalatı için gerekli izinlerin de alınmasıyla birlikte tesislerde yöresel üretime de başlanıyor.

Bu tesisi faaliyete geçirirken, girişimciye en az 15 kişilik istihdam, Dadaşkent ve Ilıca’ya satış mağazası açma ve bu mağazalarda et ve et ürünlerini piyasaya göre ekonomik fiyatlardan satma koşulu getirildi.

Aziziye Et Entegre’nin ilk satış mağazası Dadaşkent’te hizmete açıldı ve akla gelecek her türlü et ve et ürünü burada ekonomik fiyatlardan satışa sunuluyor.

Bir diğer satış mağazası da yakında Ilıca’da hizmete açılacak.

Tesisteki istihdam sayısı 20’ye ulaştı; bölge illerinden kesim için gönderilenler de dahil olmak Erzurum’da yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvan burada kesiliyor, dağıtımı buradan yapılıyor.

Tesiste sakatat dahil olmak üzere her türlü et ve et ürünü hijyenik koşullarda işleniyor ve satışa hazır hale getiriliyor.

Tesisin işletmeciliğini yapan müstecir girişimciler, burada kedi ve köpek mamasının yanı sıra gıda muhafazası için kullanılan jelatinin üretimini de yapacak.

 

Etiketler : erzurum aziziye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis deöir 28 Şubat 2023 20:57

    Domates yetiştirmek çok önemli değil ilkokul mezunu olmayan ninemde çok güzel domates yetiştiriyor koskoca belediye Başkanı bsşkavişlet yapmalı sistem oluşturmalı. Erzurumdsyıö nerede sayılıyor bu domates biz niye ulaşamıyoruz boş işleri bırakın. Ilıca 50 senedir aynı Ilıca. Dadşkent rezalet Yolları bozuk herkes kendi kafasına göte inşaat yapmış bölük pörçük modern gecekondu gibi. Herşeyi halledin sonra domates hıyar yetiştirin. Yani şimdi daha önemli işler dururken sebze yetiştirmek örnek bir iş değil. Şehir hastanesine çıkan yol acilen imar planı ne sokulmalı. Çarpık yapılaşma olmamalı. Dürüstlük başka iş bsşka. Kamu hizmeti bu serada domates ye

  • gürbüz açık 30 Ocak 2023 13:23

    Domatesleri göremiyoruz cemil aga nerede, hani domates, kaça mal oldu, maliyeti ne, ihalesi kaça.. Ama şunu unutmaki, devletin tarlasına domates ekenin neresinde ne biteceği sözü var. Her şeyin bir zamanı var...

  • Levent Sütçü 30 Ocak 2023 10:37

    Aslında ilimizi layıkıyla temsil edecek bir ticaret ve sanayi odası başkanı,bir ticaret borsası başkanı,bir müsiad erzurum şube başkanı, bir sanayi ve teknoloji il müdürü, bir Tarım ve Hayvancılık il Müdürü,bir organize sanayi bölgelerinin hepsinin başkanı, bir BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE VE VE HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ BİR MİLLETVEKİLİ RECEP AKDAĞ HARİÇ 5 TANESİ BİR TARAFA CEVDET ORHAN BİR TARAFA. Sayın Cumhurbaşkanımızın yerinde olsam İlimizin kalkınması noktasında Sayın Valimizi ve Bu belediye başkanımız Cevdet Orhanı tek yetkili kılardım.