EKONOMİ Haber Girişi : 05 Ekim 2011 14:31

Nazilli de Kuran Kursu Öğreticilerine Seminer Düzenlendi.

Nazilli de  Kuran Kursu Öğreticilerine  Seminer Düzenlendi.

Nazilli İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula; Camiler ve Din Görevlileri Haftası boyunca Nazilli’de farklı etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ bu yıl Nazilli’de 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl ‘Cami-Çocuk Buluşması’ ve ‘Din Hizmetlerinde Gönüllülük’ temaları tercih edildiğini belirtti.
Nazilli ilçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası, kutlama komisyonumuzun resmi daire ziyaretleri ile başlayacak. Komisyonumuz tarafından hastane, cezaevi, çocuk yurdu ve Huzur Evi ziyaretleri gerçekleştirilecek. 5 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Lütfi Selek Sergi Salonu’nda emekli Aydın İl Müftüsü Ömer Farukoğlu’nun resim sergisini açacağız. Daha sonra Sümer Park’ta din görevlilerine yönelik dayanışma pikniği düzenleyeceğiz ve camilerin yapımında emeği geçen vatandaşlarımıza ve emekliğe ayrılan din görevlilerimize plaketlerini sunacağız. Aynı gün saat 20.30’da ise Belediye Tiyatro Salonu’nda konferansımız olacak. 6 Ekim Perşembe günü ise din görevlilerimizin katkılarıyla Belediye Meydanı’nda Lokma Hayrımız olacak. Yine aynı gün öğle namazı öncesi camilerin yapımında emeği geçen ve vefat etmiş vatandaş ve görevlilerimizin ruhuna ithafen mevlidi şerif ve hatim duası okuyacağız” dedi.
Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın 7 Ekim Cuma günü saat 16.30’da Merkez Hacı Osman Camii’nde cami ve çocuk buluşması projesi ile sona ereceğini hatırlatarak, “Hafta boyunca tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz. Ama özellikle etkinliklere katılan vatandaşlarımızın çocuklarını da yanında getirmelerini özellikle istiyoruz” diye konuştu