GÜNCEL Haber Girişi : 06 Ocak 2015 10:04

NARKOTiM hızlı başladı

NARKOTiM hızlı başladı

Geçtiğimiz 11 Aralık’ta start alan Narkotim Projesi kapsamında görevli ekipler uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonları iki katına çıkardı. Ekipler son bir ayda yaklaşık 200 kilogram uyuşturucu madde ile 120 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

KAÇAKÇILIK ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından başlatılan “Narkotim” projesi  ile birlikte uyuşturucu ile mücadelede dikkat çeken adımlar atılmaya başlandı. Erzurum’da görev alan ekipler uygulamalarda ve şüpheli araçlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda kısa sürece zehir tacirlerine ağır darbe vurdu. Bir ay içerisinde yaklaşık 200 kilogram uyuşturucu madde ele geçiren ekipler 120 bin pakette kaçak sigara yakaladı.

NARKOTİM Projesi ile okul ve eğitim alanlarının çevrelerinde, öğrenci ve gençlerin yaşam alanlarında, suçun odağı haline gelen bölge, mahalle ve sokaklarda uyuşturucu ve zararlı maddelerin satışının engellenerek kalıcı ve etkin çözümlerin üretilmesi amaçlanıyor. Narkotimler, psikolog ve sosyologların yanı sıra belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları ile mahalle ve sokakta sözü geçen kanaat önderlerinden destek alıyor.