SAĞLIK Haber Girişi : 17 Mayıs 2009 22:02

'Namazla Diriliş' paneline yoğun ilgi

'Namazla Diriliş' paneline yoğun ilgi
Diyanet -Sen Ulus İlçe Temsilciliği ve Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından düzenlenen 'Namazla Diriliş' konulu konferansta konuşan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Türkiye'de günde yaklaşık bin kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, ölümün her an gelebileceğini söyledi. Eğitimci yazar Ramazan Kayan ise "Bir insanın dürüstlüğü Allah'a karşı dürüstlüğüne bağlıdır, Allah'a karşı dürüstlüğü de, Allah'ın emirlerini yapmasına bağlıdır" dedi.
Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Eğitimci-Yazar Ramazan Kayan, İlahiyatçı-Yazar Hasan Hafızoğlu konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasından sonra Fikri Ulusoy'un Kur'ân-ı Kerim tilaveti ile devam edildi. İlköğretim okulu öğrencisi Zeynep Sude Bayar'ın okuduğu Sakarya şiiri ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Rumeysa Şengül'ün saz çalarak okuduğu ilahi büyük alkış aldı. Düzenlenen etkinliğe Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Orman İşletme şefi Hasan Beytekin, din görevlileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunuculuğunu Harun Ünal'ın yaptığı programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Türkiye'de günde yaklaşık bin kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, ölümün her an gelebileceğini söyledi. Eğitimci yazar Ramazan Kayan ise "Bir insanın dürüstlüğü Allah'a karşı dürüstlüğüne bağlıdır, Allah'a karşı dürüstlüğü de, Allah'ın emirlerini yapmasına bağlıdır" dedi.
Ramazan Kayan, İslam dininde namazın önemine değinerek, "Bir insan namaz kılmıyorsa Allah'a karşı saygısızlık etmiştir. Namaz bizim kimliğimiz, karakterimizdir, her şeyden vazgeçebiliriz ama namazdan asla, namazda dökülen her şeyden dökülür" şeklinde konuştu.
İlahiyatçı-Yazar Hasan Hafızoğlu da dosdoğru kılınan namazın mümini kötülüklerden alıkoyacağını belirterek, namazın müminin sırtında bir kambur ve yük olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Namazın anlamının yakalanması gerektiğini ifade eden Hafızoğlu, "Namazdan çalmamalı, namazın içini boşaltmamalıyız. Namazda ne okuduğumuzu, ne dediğimizi bilmeliyiz. Fatiha suresini günde 40 defa okuruz ama manasını bile bilmeyiz" dedi. Program, konuşmacıların kitaplarını imzalamaları ve yemek ikramı ile sona erdi.