Haber Girişi : 28 Aralık 2018 23:49

Naci Bey, seni incitmek istemezdim; ama bunu sen istedin...

Naci Bey, seni incitmek istemezdim; ama bunu sen istedin...

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Meclis'e bir yasa teklifi verdi.

Cinisli, o teklifinde hükümete seslenerek diyor ki, "Doğu'da doğalgazdan vergi alınmasın!"

Cinisli'nin, bu çıkışındaki iyi niyetinden, samimiyetinden zerre kuşkum yok. Lakin kendisi de pek ala bilmektedir ki, bu girişimi akim kalacak ve hükümet söz konusu teklifi ilgili komisyona götürme gereği dahi duymayacaktır.

Çünkü, Naci Bey'in, birilerinin "ilk defa" zannettiği bu teklifi, geçmiş yıllarda belki onlarca kez hem kamuoyunda, hem de Meclis gündeminde dile getirilmiş, ancak her seferinde bir şekilde "başka bahara" denilerek halının altına süpürülmüştü.

Naci Cinisli, muhalefete mensup bir vekil... Dolayısıyla Yasama içinde yapacakları elbette sınırlıdır. Zira, Meclis çoğunluğu doğal olarak hükümetten yana... Hal böyle olunca da, ister teklif tam yerinde olmuş olsun isterse saçma sapan bir teklif hiç fark etmez... Meclis'teki hükümet çoğunluğu, sırf o teklif muhalefet sıralarından geldiği için otomatikman reddediyor.

İşte bu sebeptendir ki, Naci Cinisli'nin, "...Doğu'da doğalgazda vergi muafiyeti olsun" mealindeki teklifi, teklif olmaktan öteye geçmeyecektir.

Vaktiyle bu mesele yine gündeme geldiğinde, hiç unutmam, bizzat AK Parti Erzurum milletvekilleri tarafından şiddetli bir muhalefet görmüştü!

O günkü AK Partili Erzurum milletvekilleri, "Hayır" demişlerdi. "Doğalgazda Erzurum'da bir indirim olmasın!"

Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür, demiş eskiler; eyvallah, lakin bu kadar da balık hafızalı değiliz hani...

Neymiş efendim, biz kışın doğalgaza vergi muafiyeti istersek, yazın da sahil şehirleri enerji de aynı talepte bulunurmuş. O gün bu şehrin vekilleri ve bakanı aynen böyle demek suretiyle, hükümetin yapacağı da vardıysa o indirimi bir şekilde engellemişti!

Naci Cinisli, amcasından azcık siyaset dersi alacak olsaydı, amcası Rasim Bey, Naci Cinisli'ye bulunduğu bu girişimin niye sonuçsuz kalacağını anlatırdı.

Muhterem Naci Bey...

Siz bırakın doğalgazda vergi muafiyetini filan, zira o olacak iş değil de... Siz en azından çatısı altında bulunduğunuz şu Meclis'te kalkın bir konuşma yapın ve hükümete sorun. Deyin ki, Erzurum'da elektrik ve doğalgaz faturaları, neredeyse yüzde yüz, hatta yüzde yüz elli oranında zamlı geldi, ilgili bakanlık bu durumu nasıl izah ediyor?

Eğer MHP milletvekili Kamil Aydın, ilçe başkan adaylarını belirlemekten fırsat bulursa, O'nu da yanınıza alarak iki muhalefet vekili olarak hükümetten bir izahat isteyiniz.

Misal; Recep Akdağ'a demiyoruz, "... Muhterem Bakanım, Erzurum'da fakir fukara bu ceza kabilindeki faturalar yüzünden kırılıp gidiyor. Siz ki eski bir bakan, hatta bir başkan yardımcısıydınız. Sizin sözünüz vekillerden daha çok geçerli olur. Lütfen şu meseleye bir müdahil olunuz!"

Böyle bir şey demiş olsaydık, büyük ihtimalle azar işitirdik. Hatta Recep Bey, bize dinen ve ilmen niye o faturaların yüzde yüz elli geldiğini anlatırdı.

Naci Bey, hani iyi niyetle, biraz da adım Meclis kayıtlarına girsin düşüncesiyle, o teklifi verdin ya; keşke bunu yapmak yerine, o Meclis kürsüsüne Erzurum'dan bir elektrik ve doğalgaz faturası alarak çıksaydın. Sizi temin ederim ki işte o vakit "...ha bu adam, işte şimdi bu şehrin çığlığı oldu" derdik.

Naci Bey, yaşın itibariyle belki sen çok fazla hatırlamıyor olabilirsin; lakin muhterem amcan Rasim Bey, 1969'dan başlayarak bu şehrin siyasi bir hafızası olarak çok iyi bilmektedir ki, bu memleket yıllar yılı yarım ton kok kömürüne sebep siyaseten köle edilmiş bir şehirdir.

Evet; bu cümleyi kurmak yüreğimi sızlattı, vicdanımı kanattı ama ne yazık ki gerçek buydu.

"Erzurum'a bu kış kok kömürü verilecek mi?" diye insanlar diken üstünde dururdu. Sonra bir bakardınız ki popülist bir siyasetçi çıkmış, "... ey, halkım sevinebilirsin, bu kış Erzurum'a kok kömürü gelecek" diyor!

Naci Bey; bu şehir, bize ölümü gösterip sıtmaya razı eden siyasetçiler yüzünden böyle "maraba ruhlu" oldu.

Yarım ton kok kömürüne sebep bu şehir yıllar yılı öyle kütükleri vekil seçti, öyle sahte kahramanlara omuz verdi ki, en sonunda kendi benliğini yitirdi...

Hükümet, daha birkaç gün önce yılbaşından sonra geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaza yüzde on indirim olacağını söyledi.

Ala...

Lakin, ben beklerdim ki; bizim bir vekilimiz (tabii ki Recep Aktağ'dan, Zehra Taşkenlioğlu'dan, Selami Altınok'tan ve İbrahim Aydemir'den değil) ben beklerdim ki; siz ya da  (olmaz ya) Kamil Aydın, Meclis kürsüsüne çıkıp, "Efendiler, yüzde on indirim yapacağınızı söylüyorsunuz, iyi güzel de önce siz, bize elektrik ve doğalgaza yaptığınız yüzde yüzelli zammı bir açıklayın” desin…

Ne siz, ne de Kamil Bey bu hususta parmağınızı dahi kıpırdatmadınız.

Naci Bey, siz bize diyorsunuz ki, "... Ben İYİ Parti Erzurum milletvekili olarak olmayacak bir duada bulundum, buyurun siz de bu duanın kabulü için 'amin' deyin!”

Naci Cinisli, sen de biliyorsun ki biz "amin" de desek, bu olmayacak bir dua...

Çünkü yanlış zamanda yanlış bir çıkış yaptın.

Bu, daha önce onlarca kez denenmiş bir numaradır.

Bu şehir artık bu türden numaraları yemiyor.

 

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.