Mustafa Kemal Paşamız

Naçiz vücudunuzu ebediyen yaşayacağımız vatan toprağına emanet edeli 85 yıl oldu.

Her geçen zaman içerisinde yapmış olduğunuz fedakarlıkların ve inşa etmiş olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığını daha iyi anlıyor ve size olan sevgimizi perçinliyoruz.

Dahili ve harici bedhahların eksik olmadığı vatanımızda çizmiş olduğunuz istikametin ışığında milyonlarca cumhuriyet gönüllüsünün coşkuyla artıyor olması geleceğimiz için güven verici bir bahtiyarlıktır.

İslam Coğrafyası’nın ve Türk Dünyası’nın içinde bulunduğu duruma baktığımızda ne kadar haklı bir sistem kurduğunuzu anlıyor ve İlelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimizin gururunu yaşıyoruz.

Egemenliği Kayıtsız Şartsız Millet’e

vererek bir çobanın dahi ülkenin yönetiminde en üst makamlara gelmesi yolunu açtınız.

Muasır medeniyet yolunda yürümemiz gerektiğini öğütlediniz.

Mazlum milletlerin yol rehberi oldunuz.

Emperyalizme karşı en büyük mücadeleyi vererek bağımsızlığın önemini dünyaya duyurdunuz.

Dini , din tacirlerinin istismar etmesine müsaade etmeyip Diyanet İşleri Başkanlığını, ilahiyat Fakültelerini, İmam Hatipleri açtınız.

Bu gün “Hayırlı Cumalar” mesajı atanlara hür ve bağımsız bir ülke bıraktınız.

Çok genç yaşta aramızdan ayrılmanıza rağmen çok işler başardınız.

Allah’ın yeryüzündeki gölgesi” iddiasında bulunanlara itibar etmediniz.

Tekerleğine çomak soktuğunuz bölücüler, din istismarcıları, Türk düşmanları, kaba ,softa ,ham yobazlar elbetteki sizi sevmedi ve kabullenemedi.

Cepheden cepheye koştunuz. Kullarım diye hitap edilen topluma millet olma bilincini yerleştirdiniz.

Bugün dünden daha iyi anlaşılıyor ve özleniyorsunuz.

Ülkemizdeki minarelerden ezanlar yükseliyorsa, gönderde şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, milli iradeye saygı gösteriliyorsa, vatandaşlık haklarında eşitlik varsa, bu kazanımların altında sizin imzanızın olduğunun farkında yız.

Savaş meydanlarında kazandığınız zaferleri ekonomi cephesinde kazandığınız zaferlerle taçlandırdınız.

Cumhuriyeti emanet ettiğiniz milyonlarca gencin gönüllerinde hayat buluyorsunuz.

İyiki aramıza geldiniz, bize rehberlik ettiniz.

Ruhunuz şad olsun . Sevgi ve özlemle anıyoruz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu 10 Kasım 2023 21:37

    Sayın yazar, bugün Cum'a idi ve 10 Kasım idi. Bu diyanet, hutbede bize bağımsız,hür ve medeni devlet kuran Atatürk'e bir fatihayi bile çok gördü. Yazıklar olsun. Sayın yazar bir de bunu yazın. Bu diyanet ki bugün başında bulunduğu o diyaneti Atatürk kurdu. İnsan bu kadar vefasız olamaz. Bizde bir vefa borcu vardır. Bari buna vefa göstersin bugünkü bu hali bu milleti çok üzmüştür. Ama yine de Atatürk, bugün görüldü ki milyonların gönlünde yaşıyor, yaşamaya devam edecektir. Eğer camilerde beş vakit ezan okunuyorsa bunu Atatürk'e borçludur, bu millet. Yüce Atatürk'e ve yakın arkadaşlarına binlerce Fatiha ve rahmet olsun. Allah gani gani rahmet etsin. Mekanları cennet olsun. Âmin, Âmin, Âmin ! ..